Преименуването на Facebook на Meta предизвика проблеми за българската компания

...
Преименуването на Facebook на Meta предизвика проблеми за българската компания
Коментари Харесай

Куриоз! Зукърбърг заличи българска фирма, обвини я в измама

Преименуването на Фейсбук на Meta провокира проблеми за българската компания Metta Space. Страницата ѝ в обществената мрежа на Марк Зукърбърг е била изтрита, а повода, посочена от Фейсбук, е „ показване за друга персона или юридическо лице за машинация “.

Metta Space обаче няма нищо общо с „ метавселената “, а е компания за… флотация, практики в солни стаи, разтривки и лечения, заяви Марица. Основател е Йоанна Митова, която алармира в профила си в обществената мрежа, че в случай че не получи отговор от екипа на обществената мрежа за какво страницата е изтрита, ще изпрати писмо до Европейската комисия и ще се обърне към интернационалните публицисти. Тя към този момент е обжалвала блокирането и е писала на изпълнителния шеф на компанията Марк Зукърбърг.

 „ Здравей, Марк! Фейсбук страницата на моя бизнес Metta Space беше изтрита от твоя екип поради „ реплика “. Това е български бизнес, който е с записана комерсиална марка под името „ metta “. Страницата съществува от 5 години, има 5000 почитатели и безчет положителни ревюта от клиенти ", написа Митова до Зукърбърг.

Тя не е имала опция да изясни обстановката, когато е докладвала за блокираната страница, защото Фейсбук не ѝ е предложил поле за текст, а единствено избираеми отговори по отношение на проблемите ѝ.Профилът на Metta Space е бил заличен седмица след ребрандирането на Фейсбук като Meta, което се случи на 28 октомври. Страницата на компанията в дъщерното приложение Instagram към момента действа.

„ Не съм получила никаква спомагателна информация каква е нашата „ реплика “. Ще изчакам още един ден, преди да продължа интензивно да диря правата си “, написа Йоанна Митова.

Като причина за блокирането Фейсбук са употребявали термина „ impersonation “, което значи показване за различен човек или юридическо лице за машинация.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР