Прехвърлянето на Националния институт по метеорология и хидрология от Българската

...
Прехвърлянето на Националния институт по метеорология и хидрология от Българската
Коментари Харесай

Най-удачното място за НИМХ би следвало да бъде МОСВ

Прехвърлянето на Националния институт по метеорология и хидрология от Българската академия на науките към Министерството на околната среда и водите има за цел само развиване на института и надграждане на неговата активност и не може да става дума за наказателна акция. Това уточни в границите на парламентарния надзор вицепремиерът и екоминистър Борислав Сандов в отговор на въпрос на ГЕРБ за бъдещето на научния институт.

" Не. Това не е никога наказателна акция или в случай че има такава, аз не вземам участие в нея. Понеже се наслоява доста напрежение по тематиката, аз не мога да го схвана, поради, че най-удачното място за Национален институт по метеорология и хидрология би следвало да бъде Министерство на околната среда и водите, по никакъв метод не искам да унищожавам институция на 132 години. Напротив. Иска ми се и тъй като точно това е част от моето професионално обучение, да надградя активността на института ", сподели той.

Борислав Сандов пое ангажимент да се възвърне формата на делегиран бюджет, а на въпрос дали се планува нарастване на заплатите на учените отговори по този начин: " Те дойдоха с делегиран бюджет и ние не сме по никакъв метод разглеждали опцията, само че доколкото има и присъединяване в планове и стратегии и доколкото ние предвиждаме един повсеместен разбор за структурата на Министерството на околната среда и водите с всички разпоредители на средства, в това число, ще разгледаме и опцията за увеличение на заплатите и несъмнено, за рационализация на оборудването в Национален институт по метеорология и хидрология ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР