Преходът на Edge към енджина на Chromium е безпрецедентно събитие.

...
Преходът на Edge към енджина на Chromium е безпрецедентно събитие.
Коментари Харесай

Новият Microsoft Edge ще поддържа разширенията на Google Chrome

Преходът на Edge към енджина на Chromium е невиждано събитие. По този метод браузърът на Microsoft ще стане по-конкурентоспособен и даже ще усъвършенства работата на всички браузъри, основани на Chromium, в това число и Гугъл Chrome. Няколко дни след излизането на тази информация Microsoft отговори на някои въпроси на медиите.

Член не екипа, разработващ Edge, заяви в Reddit, че Edge на Chromium ще поддържа разширенията за Chrome. Това вероятно ще се хареса на потребителите. Поддръжката на разширенията за Chrome ще даде опция за потреблението на голямата библиотека от потребни и неособено потребни разширения. Другите Chromium браузъри, като да вземем за пример Vivaldi, поддържат разширенията за Chrome и няма аргументи новият Edge да не ги поддържа.

Разширенията от дълго време са проблем за Microsoft Edge. Браузърът излезе през 2015 година без поддръжката на каквито и да било разширения. Едва през 2016 година с излизането на Anniversary Update, се появи тяхната поддръжка. Те се разгласяват в Microsoft Store, само че софтуерният колос строго ги управлява.

Освен поддръжката на разширенията за Chrome, Microsoft възнамерява новият Edge да работи на всички устройства на Microsoft. Може би ще има версии и за HoloLens и Xbox One. Що се отнася до PWA (Progressive Web Apps), то те ще продължат да употребяват EdgeHTML и Chakra, само че по какъв начин тъкмо ще стане това, към този момент не е известно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР