Преходът към мениджърска роля е труден, защото обикновено изисква хората

...
Преходът към мениджърска роля е труден, защото обикновено изисква хората
Коментари Харесай

Те са нови, те са неопитни, те грешат

Преходът към мениджърска роля е сложен, тъй като нормално изисква хората да упражняват набор от умения, които са много разнообразни от тези, които са съдействали за полученото от тях. С прекосяването към управническата роля хора, които са се справяли чудесно с самостоятелни задания, би трябвало да се научат по какъв начин да стимулират екип от чиновници, да споделят дейно с тях и да подсигуряват, че правят работата си качество. Така че фактът, че новите мениджъри вършат доста неточности, не би трябвало да се приема за изненада. Ето няколко от най-често срещаните неточности измежду неопитните мениджъри:
Действат, преди да слушат
Като нов управител евентуално сте нетърпеливи да демонстрирате, че заслужавате новата роля. Следователно може да желаете да предприемете някои дейности, с цел да покажете, че сте ефикасен водач.

Въпреки това предпочитание, би трябвало да разберете, че най-важното нещо, което можете да извършите през първите си седмици на мениджърска позиция, е да слушате. Говорете с всеки от вашите директни подчинени. Усетете какво харесват и какво не харесват в работата си. Говорете с тях за това по какъв начин работят процесите, които групата употребява. Накарайте ги да ви оказват помощ да идентифицирате запаси, които може да са нужни за осъществяване на основни задания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР