Преходът е гигантски карнавал, в който едни и същи хора

...
Преходът е гигантски карнавал, в който едни и същи хора
Коментари Харесай

Гешев вън, Пеевски вътре

Преходът е великански карнавал, в който едни и същи хора непрестанно си сменят маските, споделяше преди време доцент Георги Лозанов. Тази интервенция от време на време може и да е занимателна, само че след един миг за хората, които не вземат участие в маскарада - надали. Последните седмици маските се сменят с изключително огромна скорост и е елементарно да се объркаш - кой беше положителният, кой неприятният, кой в кой тим играе. Появиха се нови разломи, напрежения и кавги. Това е изцяло разбираемо, само че излишно.Политиката толкоз дълго време беше реплика - бутафорен заслон за разнообразни закононарушения, че наподобява сме не запомнили какво в действителност би трябвало да прави тя. Нейната съществена задача е да взема решение доста съответни проблеми - да прави смислена работа. Да оказва помощ по-лесно да се основава стойност, а не да я взима. Заради дългото време, в което страната е завладяна от корупция, някак свикнахме да желаеме от политиците само издаването на морални присъди, защото другите са невъзможни. Това нямаше да е толкоз огромен проблем, в случай че партиите, които не са били във властта - и надлежно имат моралното съображение да приказват против корупцията, бяха получили гласовете на повече от половината хора. Случаят обаче не е подобен и в случай че би трябвало да се свърши някаква работа, друга от крадене, то би трябвало по-прагматичен метод. Този път не е елементарен.

Преходът е великански карнавал, в който едни и същи хора непрестанно си сменят маските, споделяше преди време доцент Георги Лозанов. Тази интервенция от време на време може и да е занимателна, само че след един миг за хората, които не вземат участие в маскарада - надали. Последните седмици маските се сменят с изключително огромна скорост и е елементарно да се объркаш - кой беше положителният, кой неприятният, кой в кой тим играе. Появиха се нови разломи, напрежения и кавги. Това е изцяло разбираемо, само че излишно.

Политиката толкоз дълго време беше реплика - бутафорен заслон за разнообразни закононарушения, че наподобява сме не запомнили какво в действителност би трябвало да прави тя. Нейната съществена задача е да взема решение доста съответни проблеми - да прави смислена работа. Да оказва помощ по-лесно да се основава стойност, а не да я взима. Заради дългото време, в което страната е завладяна от корупция, някак свикнахме да желаеме от политиците само издаването на морални присъди, защото другите са невъзможни. Това нямаше да е толкоз огромен проблем, в случай че партиите, които не са били във властта - и надлежно имат моралното съображение да приказват против корупцията, бяха получили гласовете на повече от половината хора. Случаят обаче не е подобен и в случай че би трябвало да се свърши някаква работа, друга от крадене, то би трябвало по-прагматичен метод. Този път не е елементарен.

Изборът на постоянно държавно управление тази седмица единствено на пръв взор наподобява, че поставя завършек на политическата рецесия. То може да е първа крачка към това, само че краят на рецесията ще пристигна единствено откакто има първи резултати от работата на новото болшинство. Тази седмица сподели както, че то може да гласоподава за кабинет, по този начин и рисковете за ПП-ДБ от остарялата обич на Борисов с Пеевски. Санкционираният за корупция народен представител от Движение за права и свободи беше определен за член на комисията за промени в конституцията в явен опит гласовете на придвижването да бъдат изтъргувани против неговата реабилитация. За да се случи това беше демонстрирана различната коалиция - ГЕРБ+ДПС+ИТН+ " Възраждане ". (Вижте.)

Изборът на Пеевски послужи и за проява, че правосъдната промяна - такава, която действително ще преследва корумпираните политици, ще бъде извънредно сложна макар поръчките на всички. А най-големият риск за ПП-ДБ е да бъдат употребявани за заслон, който да издвижи влизането в еврозоната, Шенген и отпушване на милиардите по проекта за възобновяване. За българската престъпност всички тези неща са добре пристигнали, стига да управляват правосъдната система и по този начин да си подсигуряват безотговорност.
Реклама
Планът за реплика на правосъдна промяна към този момент е в ход с процедурите за премахване на Иван Гешев като основен прокурор, като там разиграваният театър има за цел на поста да пристигна човек, който е със същите задания, само че най-малко не е толкоз злепоставен. () Уволнението наподобява съвсем несъмнено, само че за втората част евентуално ще се води сериозна борба.

Накратко събитията от последната седмица демонстрираха две значими неща:

Изборът на държавно управление и неговите цели даде да се разбере, че модернизацията на България и превъзмогването на сегашната рецесия въпреки всичко имат някакъв шанс; Маневрите на ГЕРБ с Пеевски обаче демонстрираха, че с цел да се случи това са нужни още доста старания.
Свързани публикации Правителство има, рецесията продължава 9 юни 2023, 06:11 " Деляне, ела в стая 17 " 8 юни 2023, 08:00 Съпротивата на Гешев закупи нотки на нервност 7 юни 2023, 08:28
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР