Преговорите за спасяването на Иранското ядрено споразумение продължават. Това заяви

...
Преговорите за спасяването на Иранското ядрено споразумение продължават. Това заяви
Коментари Харесай

Могерини след срещата във Виена: Преговорите за ядреното споразумение с Иран продължават

Преговорите за спасяването на Иранското нуклеарно съглашение не престават. Това съобщи през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Федерика Могерини след края на срещата сред министри от страните, подписали съглашението, и Иран, предадоха Ройтерс и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.
 Иранският външен министър беседва с Могерини в опит за избавяне на нуклеарната договорка  Европейски Съюз: Тръмп няма пълномощията едностранно да скапе договорката за Иран
Могерини, която бе ръководител на срещата, прочете пред кореспонденти изказване, в което се споделя, че страните ще продължат да търсят способи за избавяне на договорката макар възобновяването на американските наказания против Иран.

Външните министри и високопоставени дипломати от Англия, Германия, Китай, Русия и Франция признаха, че повдигането на глобите е " основна част " от съглашението от 2015 година, сподели още Могерини.

След като през май Съединени американски щати отдръпнаха подписа си от нуклеарната договорка, останалите международни сили изявиха предпочитание да запазят отворени своите стопански, финансови и транспортни канали с Иран. " Участничките [в срещата] ще работят по тези въпроси с интернационалните си сътрудници, с цел да ги подбуден да следват същата политика и да открият сходни механизми в своите стопански връзки с Иран ", гласеше изказването, прочетено от Могерини. Тя отхвърли да дава отговор на журналистически въпроси.

Днешната среща в австрийската столица бе първата на министерско ниво, откакто през май т.г. Съединени американски щати отдръпнаха подписа си под съглашението от 2015 година за ограничение на иранските нуклеарни стратегии в подмяна на облекчение на глобите против Техеран. Оттогава Вашингтон подхваща стъпки за обновяване на глобите против Иран, припомниха осведомителните организации.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР