Преговорите за съставяне на кабинет все още не са приключили.

...
Преговорите за съставяне на кабинет все още не са приключили.
Коментари Харесай

Обрат: Забуксуваха ли преговорите за кабинет, БСП отлага пленума си

Преговорите за сформиране на кабинет към момента не са завършили. Очкаваше се това да стане през днешния ден, само че към този миг към момента текат.

Това излиза наяве от известие на една от партиите, коиито вземат участие в договарянията Българска социалистическа партия, която на следващия ден трябваше да свика националния си съвет, който да утвърди съглашението. Той обаче се отсрочва.

"Присъственото съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия, планувано за 7 декември 2021 година от 14:00 часа, се отсрочва поради продължаващите договаряния за съдружно съглашение. След приготовление на окончателния план на съдружно съглашение за сформиране на държавно управление на Република България, Изпълнителното бюро на Народно събрание на Българска социалистическа партия неотложно ще свика ново присъствено съвещание ", се споделя в известие на Столетницата.

По-рано през днешния ден водачът на социалистите Корнелия Нинова отхвърли да разяснява дали ще бъде вицепремиер в новия кабинет до момента в който не бъде изчистено съдружното съглашение, което трябваше да се случи довечера. Тя дефинира като парадокс концепцията за основаване на Министерство на държавните предприятия, както се разясняваше по-рано. По думите ѝ министерстото би трябвало да бъде на стопанската система и индустроията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР