Преговорите за прекратяване на сезонната смяна на часовото време са

...
Преговорите за прекратяване на сезонната смяна на часовото време са
Коментари Харесай

ЕС не напредва в преговорите за прекратяване на смяната на часовото време

Преговорите за преустановяване на сезонната промяна на часовото време са в застой в Съвета на Европейски Съюз. Това удостовери през днешния ден представител на Европейската комисия.

Засега комисията не може да уточни период за приемането на решение. Предвижда се, в случай че страните от Европейски Съюз реализиран прогрес в договарянията, да трансферират въпроса към Европейския парламент, който по принцип е склонен с първичното предложение на Европейска комисия промяната на часовника да спре.

Едва когато това решение е взето, ще се пристъпи към очертаването на новите часови зони, тъй като някои страни от Европейски Съюз ще предпочетат да запазят "завинаги " астрономическото часово време, до момента в който други ще изберат "лятното ".

Изборът на обособените страни бе избран с допитвания, които демонстрираха да вземем за пример, че болшинството в България би предпочело непрекъснато "лятно " часово време, до момента в който болшинството в Белгия избира "зимно ". Ако тези стремежи бъдат приложени, часовата разлика сред България и Белгия би се нараснала от един час, както е в този момент, на два часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР