Преговорите за прекратяване на сезонната смяна на часовото време са

...
Преговорите за прекратяване на сезонната смяна на часовото време са
Коментари Харесай

Блокаж на преговорите за прекратяване на смяната на часовото време

Преговорите за преустановяване на сезонната промяна на часовото време са в застой в Съвета на Европейски Съюз. Това удостовери представител на Европейската комисия.

Засега комисията не може да уточни период за приемането на решение. Предвижда се, в случай че страните от Европейски Съюз реализиран прогрес в договарянията, да трансферират въпроса към Европейския парламент, който по принцип е склонен с първичното предложение на Европейска комисия промяната на часовника да спре.

Едва когато това решение е взето, ще се пристъпи към очертаването на новите часови зони, тъй като някои страни от Европейски Съюз ще предпочетат да запазят "завинаги " астрономическото часово време, до момента в който други ще изберат "лятното ".

Изборът на обособените страни бе избран с допитвания, които демонстрираха да вземем за пример, че болшинството в България би предпочело непрекъснато "лятно " часово време, до момента в който болшинството в Белгия избира "зимно ".

Ако тези стремежи бъдат приложени, часовата разлика сред България и Белгия би се нараснала от един час, както е в този момент, на два часа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР