Преговорите за освобождаването на заложниците, държани от Хамас в ивицата

...
Преговорите за освобождаването на заложниците, държани от Хамас в ивицата
Коментари Харесай

Катар: Преговорите между Израел и Хамас за освобождаването на заложниците са в заключителната си фаза

Преговорите за освобождението на заложниците, държани от " Хамас " в линията Газа след отвличането им при офанзивата на групировката против Израел на 7 октомври, са в " заключителната си фаза ", заяви  формален представител на Катар, страна играеща ролята на медиатор по този въпрос, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Никога до момента не сме били толкоз покрай съглашение ", съобщи представителят на катарското външно министерство Маджед ал Ансари.

Катар е страна в договарянията с присъединяване на Египет и Съединени американски щати за освобождение на заложници, държани от палестинските ислямистки придвижвания " Хамас " и " Ислямски джихад " в Газа, в подмяна на прекъсване на огъня във войната сред Израел и " Хамас ".
     
Досега напъните за ходатайство са довели до освобождението на четирима от заложниците.

Евентуално съглашение планува освобождението на близо 50 цивилни заложници от " Хамас " в подмяна на освобождението на дами и деца от израелски затвори, показва Ройтерс.

" Ние сме доста оптимистично настроени и обнадеждени ", съобщи на конференция пред публицисти в Доха Ал Ансари. " Също по този начин се надяваме, че това ходатайство ще докара до филантропично помирение ", добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР