Преговорите текат, имаме общи точки, разговорите са конструктивни, разбира се

...
Преговорите текат, имаме общи точки, разговорите са конструктивни, разбира се
Коментари Харесай

Мария Габриел след консултациите при президента: Разговорите са конструктивни, имаме общи точки

Преговорите текат, имаме общи точки, диалозите са градивни, несъмнено имаме и разлики и по тази причина ни трябват договарянията. Това съобщи пред публицисти вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел след края на консултациите с ГЕРБ-СДС при президента Румен Радев за сформиране на държавно управление. Преговорите с „ Продължаваме промяната - Демократична България “ започнаха през уикенда. По думите на Габриел те са нужни, с цел да могат да бъдат преодолени разликите и възможностите, които си дават, да са на доста постоянна основа – бистрота, явен механизъм за взимане на решения.

Вицепремиерът в оставка напомни, че ГЕРБ-СДС са предложили съглашение за взаимно ръководство с ПП-ДБ. Тя дефинира тона на договарянията през почивните дни като градивен, само че добави, че имат потребност от още малко време. Всеки има явен документ, сега е значимо да работим върху общ текст, значимо е да си дадем късмет да продължи градивният дух на договарянията, какъвто е досега. 

Не сте ме чули да приказвам за " червени линии ", няма да си трансформира речника, отговори Габриел на въпрос дали има такива сред договарящите страни. Диалогът, доста ясното носене на отговорност, ангажимент и опция решеното да бъде следено е  водещ принцип, акцентира тя.

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова разгласи, че преди час в деловодството на Народното събрание са внесени законопроекти, с които се обезпечава спомагателен щат за „ Гранична полиция “. Това е обвързвано с националната сигурност, разяснява Петкова. Ние от Народното събрание ще създадем всичко допустимо тези два законопроекта да бъдат гласувани, добави тя.  

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР