Преговорите на Северна Македония и Албания с ЕС трябва да

...
Преговорите на Северна Македония и Албания с ЕС трябва да
Коментари Харесай

Германия лобира мощно за Скопие в ЕС, какво поиска от нас

Преговорите на Северна Македония и Албания с Европейски Съюз би трябвало да стартират, Германия ще продължи интензивно да се застъпва за това.

Това съобщи немската министърка за Европа Анна Люрман на днешна обща конференция с министъра по европейските въпроси на Македония Боян Маричич, заяви организация МИА, която особено даде и новината на Българска телеграфна агенция.

Люрман акцентира, че двустранните въпроси би трябвало да бъдат решени двустранно, без значение от процеса на присъединение към Европейски Съюз. Тя добави, че страната и България интензивно работят за решение на блокадата.

Северна Македония поредно продължава да върви по пътя на промените и върховенството на закона, което също е сигнал в посока Европейски Съюз. Бих желала да ви окуража да останете на този път, посочи министърът, добавяйки, че без битка срещу корупцията нито една страна не може да се развива.

Министър Маричич преди този момент акцентира, че Северна Македония е решена да беседва за отворените въпроси с България отворено, откровено и кардинално. От огромно значение за целокупния преговорен развой ще бъде и Европейски Съюз да даде своя принос, с който ще покаже, че към момента е жив дневният ред за разширение, акцентира Маричич.

Той акцентира, че днешното посещаване на Люрман в първия ден на новосформираното държавно управление е от извънредно значение, само че съставлява и удостоверение на немската поддръжка за македонската европерспектива и за интеграцията на Западните Балкани в Европейски Съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР