Преговорите между Руската федерация и Украйна не са лесни, но

...
Преговорите между Руската федерация и Украйна не са лесни, но
Коментари Харесай

Какво се случва с преговорите Москва-Киев. Говори Лавров

Преговорите сред Руската федерация и Украйна не са лесни, само че Москва ще се стреми да реализира всички задания. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров на конференция след диалози с арменския външен министър Арарат Мирзоян.

„ Споделих с моя сътрудник и другар по какъв начин се развиват преговорните контакти сред съветската и украинската делегации “, сподели Лавров, написа " Труд ". Той отбеляза също, че като цяло е доста удовлетворен от резултатите от срещата с арменския си сътрудник и му благодари за съдействието.

Руската федерация е за Беларус да продължи да играе роля в организирането на договарянията с Украйна. " Ние сме „ за “ нашите беларуски другари да продължат да играят позитивна роля в организирането на руско-украинските договаряния. И Беларус е отлична платформа за продължение на такива договаряния. Въпреки че всичко зависи от споразуменията на страните, а срещите в други страни не са изключени “, добави още Лавров.

„ По искане на украинската страна, нейният безпристрастен, самостоятелен, неядрен статут би трябвало да бъде съпроводен от гаранции за сигурност за Украйна. Сред гарантите за сигурност украинските съседи биха желали да видят всички страни, прилежащи на Украйна и редица други страни, в това число непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и т. н. Предполагахме, че измежду тези страни - гаранти, несъмнено, Република Беларус несъмнено ще бъде ", съобщи Лавров.

Министърът акцентира, че в този момент се съгласуват всички тези въпроси, " в това число цялостен набор от страни гаранти ".

На 29 март в Истанбул се организираха договаряния лице в лице сред делегациите на Москва и Киев. След срещата ръководителят на съветската делегация Владимир Медински сподели, че Руската федерация е получила писмени оферти от Украйна за съглашение сред страните. Той добави, че Русия, откакто прегледа тези начинания, ще направи контрапредложения.

Освен това, както уточни политикът, Москва прави „ две стъпки към ” Киев и предлага да организира среща сред съветския президент Владимир Путин и украинския президент Владимир Зеленски по-рано от плануваното – по едно и също време с парафирането на кротичък контракт на равнище външните министерства и съветските военни ще понижат интензивността си в киевско и черниговско направление.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР