Предявяването на претенция ще става от разстояние, без да е

...
Предявяването на претенция ще става от разстояние, без да е
Коментари Харесай

ДЗИ обслужва дистанционно щети по КАСКО+

Предявяването на рекламация ще става от разстояние, без да е належащо посещаване в офис на компанията

ДЗИ вкарва отдалечено съобщение и обработка на вреди по застраховки КАСКО+, при което клиентът може да заведе вреда и тя да бъде обработена, без да посещава офис на компанията. Процесът е създаден, с цел да помогне на клиентите при въведеното изключително състояние и обгръща над 80% от претенциите по застраховки КАСКО+.

За да се възползва от отдалечения развой за обслужване на вреда, клиентът би трябвало да подаде съобщение онлайн на https://e.dzi.bg/shteti или през контактния център на ДЗИ, на телефон 0700 16 166. След като чиновник на компанията записва претенцията, клиентът получава линк, посредством SMS и/или имейл, на който да качи снимков материал на уврежданията. До 24 часа след удостоверение, клиентът получава посредством SMS удостоверение за издадено Възлагателно писмо или заплащане.

Обхватът на отдалеченото обслужване на вреди по застраховка КАСКО+ включва регистрация на рекламация за всички опасности по застраховката, без рисковете Кражба, Пожар и Злоумишлени дейности на трети лица, за които клиентът следва да посети и подаде документално съобщение в офис на ДЗИ.

При разглеждане на претенцията и оценка на уврежданията може да се възнамеряват спомагателни огледи за изясняване на механизма и степента на уврежданията. В случай че няма назначени спомагателни огледи, клиентът получава Възлагателно писмо за посочен от него сервиз или дава банкова смета за погашение на компенсацията.

Процесът е създаден в съдействие с дългогодишния сътрудник на ДЗИ „ Ривокси “ – софтуерна компания, профилирана в основаването на професионални решения на застрахователния бизнес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР