Предястията във Франция, както и навсякъде по света, са топли

...
Предястията във Франция, както и навсякъде по света, са топли
Коментари Харесай

Популярни френски предястия

Предястията във Франция, както и на всички места по света, са топли и студени. Има няколко, които са придобили необятна известност във френската кулинария и които са доста вкусни, въпреки от време на време да звучат с една концепция по-необичайно и с леки нотки на придирчивост.

Омлет с гъби

 Френски омлет с гъби

Необходими артикули:

2 яйца, 150 г гъби, масло, 4 с.л сметана, черен пипер, мента, щипка сол и брашно

Начин на подготвяне:

Предварително нарязаните и почистени гъби се изпържват с масло, като им се прибавя сол, черен пипер, мента, брашно, и сметана. След като гъбките заврат, след към 5 минути ги отдръпваме от котлона. В тиган сгорещяваме масло и вършим омлет от яйцата. След като омлетът е подготвен от едната страна, преди да го обърнем, прибавяме гъбите.

Картофени крокети

Необходими артикули:

1 кг картофи, 3 жълтъка, ½ ч.л. индийско орехче, сол, черен пипер, брашно

Начин на подготвяне:

Обелете картофите и ги сложете да се сварят. След това направете пюре от тях и оставете на котлона да се сгъстят, последователно добавяте 3 жълтъка и разбърквате, след което добавяте подправките. Пюрето би трябвало да бъде задоволително гъсто, с цел да можете да оформите крокети, след което да ги оваляте в брашно и яйце и да ги изпържите.

Панирано сирене камамбер

Необходими артикули:

300 г сирене камамбер, 150 г боровинки, 100 г захар, 1 ½ бр. портокал, 3 бр. карамфил, яйце, овесени ядки и галета за панировката

 Печено сирене

Начин на подготвяне:

Сиренето деликатно се нарязва на филии и се овалва първо в галетата, след това в яйцето и най-после – овесените ядки. Пържи се до златист цвят в мощно загрято олио. През това време се загрява вода към 250 мл като в нея се прибавя карамфила, захарта и 1 портокал, нарязан на по-едри части. Оставете леко да поври, след което прибавете боровинките. Бъркайте непрекъснато и не отдръпвайте от котлона до момента в който не се сгъсти. След това премахвате карамфила и портокала от соса. Подреждате в паница сиренцата, сос и парче от половината портокал, който остана.

Френска лучена супа

 Лучена чорба

Необходими артикули:

500 г лук, 1 л телешки или пилешки бульон, масло, брашно, кашкавал

Начин на подготвяне:

Нарежете лука и го сложете в тенджера дружно с малко масло и захлюпете. След като е добре омекнал и задушен, премахнете капака и започнете да го пържите. Вече запържен, лукът е подготвен да му прибавете литър бульон, малко сол и да оставите да покъкри на не доста мощен огън за 30 минути. След това прибавете авансово разтворено брашно в 100 мл вода, с цел да сгъстите супата. Оставете още веднъж на котлона да заври, изчакайте 3 минути и изключете. Сервирайте я топла и директно преди поднасяне прибавете в нея настърган кашкавал. Подходяща е да се похапва с крутони.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР