Предводителят на държавното обвинение Иван Гешев направи още една крачка

...
Предводителят на държавното обвинение Иван Гешев направи още една крачка
Коментари Харесай

Ха, българското обвинение щяло да помага на Лаура Кьовеши

Предводителят на държавното обвиняване Иван Гешев направи още една крачка към личното си абсолютизиране. На 3 юни, със специфична заповед, той сътвори особено звено във Върховната касационна прокуратура (ВКП) и го натовари с високоотговорна задача: да реализира връзка с представителите на Европейската прокуратура. Тоест - назначи си хора, които да държат на пай мотив пратениците на Лаура Кьовеши в България.

За да наподобява всичко като същинско, в формалното известие по този мотив нещата са дефинирани благозвучно: "специализирането (явно на ВКП. бел. авт.) в тази тенденция има за цел основаване на национално равнище на организация за съдействие с Европейската прокуратура. Прокурорите ще обезпечават нужното подпомагане на европейските делегирани прокурори при бъдещата им работа по делата за закононарушения, засягащи финансовите ползи на Европейския съюз като измами, заграбване и разходване не по предназначението им на средства на Европейски Съюз, както и корупция на чиновници, виновни за отпущането и ръководството им ".

И още - по едно и също време със основаването на въпросното спецзвено, основният прокурор е образува и специфична работна група, чиято задача е още по-отговорна: обзор и разбор на настоящата нормативна уредба и вътрешните методически и организационни актове в прокуратурата - с оглед сходството им с европейските правила, както и обезпечаване на нужната нормативна, методическа и организационна обезпеченост на взаимоотношението сред Прокуратура на Република България и Европейската прокуратура.

Какво ще се случи оттук насетне, не е мъчно да предвиждаме: каквото се е случвало и до момента - нищо и половина.

Ето за какво основният прокурор би трябвало да издаде втора заповед, с която да забрани на подчинените си от контактното спецзвено да се мяркат пред очите на европейските си сътрудници, до момента в който те са в България. Най-добре - да излизат в отпуск още преди те да са кацнали на летище София.

Колкото до подчинените му от аналитичната работна група, тяхната е още по-лесна: хвърлят всичко в кошчето за отпадък, молят сътрудниците си от Германия, Холандия и Испания (да речем) да им пратят техните правилници и процедури и преписват старателно в продължение на три-четири месеца. След което министър председателят най публично моли Брюксел да престане с раздаването на безплатни пари още от 1 януари 2021 година. С един единствен мотив: износът на безвъзмездна народна власт е също толкоз нездравословен колкото износът на безвъзмезден комунизъм!

Искаш ли пари - създаде си ги. Защото постоянно е било по този начин - никой в никакъв случай не крал от себе си!
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР