Предвижда да бъдат изградени 160 зарядни станции за електромобили по

...
Предвижда да бъдат изградени 160 зарядни станции за електромобили по
Коментари Харесай

Изграждат 160 зарядни станции по първокласната пътна мрежа

Предвижда да бъдат построени 160 зарядни станции за електрически автомобили по първокласната пътна мрежа

Това съобщи заместник-министърът на превоза и известията Божидар Костадинов по време на провеждането на кръгла маса на тематика „ Настояще и бъдеще на българския авто парк “, оповестиха от пресцентъра на министерството.

Костадинов добави, че в стратегия „ Транспортна съгласуваност “ до 2027 година е планувано финансиране и за създаване на няколко станции по пристанищната инфраструктура.

„ Министерството на превоза и известията се стреми към постигането на високоефективна, съвременна и безвредна транспортна система в България, която да разрешава уравновесен и резистентен метод за интеграция на всички транспортни браншове “, сподели зам.-министър Костадинов.

„ Сред водещите цели на нашата политика е развиването на модернизацията на транспортната инфраструктура, както и ограничение на отрицателното влияние върху околната среда “, означи още той.

В умозаключение Костадинов съобщи, че задачата е към 2030 година транспортната система да удовлетворява потребностите на популацията и бизнеса за първокласен и ефикасен превоз. И с цел да се реализира това, е значимо да се търси синергия сред администрацията, бизнеса и жителите, добави заместник-министърът.

След полемиките Божидар Костадинов, дружно с останалите публични лица, откриха „ Автомобилен салон София 2022 “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР