Предвид заложените средства в бюджета, пенсионерите ще получат 11% увеличение

...
Предвид заложените средства в бюджета, пенсионерите ще получат 11% увеличение
Коментари Харесай

Дори при предсрочни избори: Пенсионерите ще получат увеличението на пенсиите


Предвид заложените средства в бюджета, пенсионерите ще получат 11% нарастване на пенсиите през лятото. В това увери общественият министър в оставка Иванка Шалапатова в предаването " Защо, господин министър? " по БТВ.

Шалапатова добави, че Министерски съвет не е залагал на популистки решения за пенсиите на възрастните хора - по-добре ли е да се дават по 60 лв. два пъти в годината като надбавки или да се усилват и актуализират пенсиите, с което се изпреварва растежът на инфлацията. За 9 месеца общественият министър се опитал да навакса забавянето в приходите на възрастните хора.

Ще обеднеем ли поради либерализацията на цената на тока?

Шалапатова добави, че държавното управление има подготовка за актуализирането на наредбата, която дефинира механизма за енергийните помощи. Критериите за допустимост на лицата за енергийните помощи едва ли щели да бъдат променяни.

В рамките на проекта за деяние на Министерство на труда и обществената политика стартират със синдикатите процедура на по този начин нареченото картографиране на настройките и компетенциите на първите освободени чиновници от мините.

Ротацията

Тя изясни, че никой не може да даде отговор на най-сложния въпрос за какво не се реализира ротацията в ръководството. Премиерът в оставка акад. Николай Денков и вицепремиерът и външен министър Мария Габриел съумяха да основат политическа просвета сред министрите, уточни Шалапатова.

За нея е било изненада, че има нов състав на Министерски съвет, препоръчан от Габриел. " Точно в този миг Габриел можеше да ни събере и да каже - сътрудници, резултатите от нашата преценка показаха, че се постанова промяна на избрани министри ", разяснява Иванка Шалапатова. Тя не е получила оценка за работата си, само че е получила противоположна връзка, че реализира задачите си.

Шалапатова разяснява и думите на финансовия министър в оставка Асен Василев, който назова Мария Габриел " новото красиво лице на мафията ". " Красиво лице на мафията може да е и мъж. Не мисля, че думите на господин Василев са ориентирани съответно на госпожа Габриел като жена ", сподели общественият министър.

Според нея следващите предварителни парламентарни избори ще доведат до боязън, прекъсване на основни промени и няма да се взимат смели решения, които да слагат хората в центъра.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР