Предупреждение.Дума:ЕК смъмри България заради изискванията за повече родни стоки в

...
Предупреждение.Дума:ЕК смъмри България заради изискванията за повече родни стоки в
Коментари Харесай

Преглед на печата

Предупреждение.

" Дума ":

Европейска комисия смъмри България поради условията за повече родни артикули в хипермаркетите

Брюксел твърди, че България е въвела дискриминационни условия към търговците на дребно, като ги задължава да имат по-благоприятно отношение към родните хранителни артикули. Уведомително писмо от Европейска комисия ще бъде изпратено в София, което значи, че може да бъде формирана и наказателна процедура против страната ни.

Предупреждението от Брюксел се отнася до въведеното от Министерския съвет разпореждане, задължаващо комерсиалните вериги до края на 2020 година да имат щандове с български като прясно месо и яйца, мед, плодове и зеленчуци, които да се купуват от районни производители, както и да купуват 90 на 100 от млякото и млечните произведения от локалните мандри. Мярката е поради ковид и бе оспорвана от представителите на хипермаркетите, съгласно които това е ограничаване на свободното придвижване на артикули.

Спор.

" Монитор ":

Лицето на Висш съдебен съвет: Лозан Панов мъсти поради клипа в Съдебната палата

Председателят на Върховен касационен съд Лозан Панов цели да злепостави Висш съдебен съвет и неговия представляващ Боян Магдалинчев поради случая със снимането на скандалния клип в Съдебната палата, след който кадровиците на Темида му лишиха правото да ръководи и стопанисва постройката. Това стана ясно от изказване на Магдалинчев. Конкретният мотив за задочната замяна на позиции сред известния с политическите си упоритости Панов и Магдалинчев е изявление на представляващия Висш съдебен съвет пред " Свободна Европа ", в което той заяви, че в съвета е получено писмо от Министерство на външните работи обвързвано със случая на арбитър Андон Миталов, който получи при започване на февруари т.г. възбрана да влиза в Съединени американски щати поради корупция.

Мерки.

" 24 часа ":

По израелски модел затягаме ограниченията - 100 заболели 3 дни подред

Ген. Венцислав Мутафчийски на този стадий е оптимист, че разпространяването на болестта е под надзор.

Мутафчийски видя вяра за бързо връщане към естествен метод на живот, тъй като болестта остава на клъстери

България да следва израелския модел за следене на епидемията от COVID-19 и стягане на ограниченията при ново разгръщане на болестта. Това е предложил националният действен щаб на премиера Бойко Борисов, заяви шефът му ген. Венцислав Мутафчийски.

Израелският модел планува към ново затваряне на стопанската система да се пристъпва при появяването на над 100 нови инфектирани в три поредни дни, изясни той.

Алтернативата била да се копират немските модели, при които стягане ще има, в случай че цяла седмица има над 100 нови случая на 100 000 население. За България обаче това значи 2700 нови заболели за седмица, което е невероятно да бъде понесено от българската здравна система, описа още Мутафчийски.

Протест.

" Сега ":

Полицията задържа протестиращи против държавното управление

Полицията влезе в спречкване с протестиращи пред Народното събрание, които се пробваха да пробият полицейския кордон. Наложи се даже органите на реда да задържат един от тях. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че седем мъже и жена са задържани. Трима от тях - на възраст 21, 40 и 45 години, както и 36-годишна жена са арестувани за несъблюдение на полицейско предписание. Двама мъже с голям брой престъпни регистрации са арестувани, откакто хвърляли предмети, включително и бутилки, по постройката на Министерството на финансите. В единия от тях е открита и конфискувана тревиста маса. Друг от арестуваните е с голям брой престъпни регистрации и е разгласен за общодържавно търсене.

Протестът е проведен от партия " Възраждане " и упорства за оставка на държавното управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР