Предстоят три от най-важните дни за националния отбор на България

...
Предстоят три от най-важните дни за националния отбор на България
Коментари Харесай

Три мача в името на една цел – квота за волейболистите

Предстоят три от най-важните дни за националния тим на България по волейбол. Отборът, воден от Силвано Пранди, е на прага на олимпийската подготовка за Токио 2020. Три срещи, в три следващи вечери в Двореца на културата и спорта във Варна.

Двубоите на „ лъвовете” са от 20.30 часа поредно против Египет (петък, 9 август), Пуерто Рико (събота, 10 август) и Бразилия (неделя, 11 август).

Само спечелилият в групата ще вземе квота за Игрите следващата година. При крах, тимовете ще могат да играят на континентални квалификации през януари 2020 година, посредством които ще бъдат излъчени още пет отбора.

Традиционната японска кукла Дарума дойде във Варна и чака спечелилия в олимпийската подготовка по волейбол за мъже. Дарума е премията за тимовете, които завоюват шестте групи от квалификациите. Японската кукла ще се трансформира в амулет за шанс на волейболните селекции.

„ Напрежението е едно от най-хубавите неща, които съпътстват спорта. Защото това демонстрира, че за теб е значимо да постигнеш задачата си. И всички играчи на най-високо равнище са привикнали с напрежението и колкото и в профил да наподобява мъчно, то храни тяхната страст и е в основата на всеки спорт “, сподели Силвано Пранди в навечерието на борбите във Варна.

България е с напълно позитивен баланс в срещите си с Египет, като последните три дуела сред двете народи приключват с победи за нашите волейболисти. Това се случи на олимпийския шампионат в Лондон през 2012 (3:1), на международното състезание две години по-късно (3:2), както и в другарски мач преди по-малко от година (3:0).

Очакванията са за триумф на волейболистите ни против днешния противник, като най-силното оръжие на националния ни тим са почитателите във Варна.

Програмата:
Петък, 9 август:
17:00 часа: Бразилия - Пуерто Рико
20:30 часа: България - Египет
Събота, 10 август:
17:00 часа: Бразилия - Египет
20:30 часа: България - Пуерто Рико
Неделя, 11 август:
17:00 часа: Египет - Пуерто Рико
20:30 часа: България - Бразилия

Ето и цялостния лист на групите:
Група "А ": Бразилия, Египет, България и Пуерто Рико
Група "B ": Съединени американски щати, Белгия, Холандия и Южна Корея
Група "C ": Италия, Сърбия, Австралия, Камерун
Група "D ": Полша, Франция, Словения и Тунис
Група "E ": Русия, Иран, Куба, Мексико
Група "F ": Канада, Аржентина, Финландия и Китай
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР