Предстоящата Олимпиада в Китай оформи два лагера в света. Съединените

...
Предстоящата Олимпиада в Китай оформи два лагера в света. Съединените
Коментари Харесай

Ще бойкотира ли и Франция Олимпиадата в Пекин

Предстоящата Олимпиада в Китай оформи два лагера в света. Съединените щати, Англия, Канада, Австралия и Нова Зеландия оповестиха дипломатически протест на Игрите. Франция съобщи, че няма да бойкотира събитието и дружно с Германия се застъпи за обща европейска позиция по този въпрос. Според Русия сходна последна мярка има политически темперамент.

Франция няма да бойкотира Зимните олимпийски игри в Пекин, само че към момента няма решение за дипломатическата си позиция, съобщи Българска национална телевизия. Съединени американски щати, Канада, Англия, Австралия и Нова Зеландия, оповестиха, че няма да изпратят нито един собствен дипломатически или формален представител поради систематичното нарушение на човешките права в Китай.

Париж също следи деликатно обстановката там, само че е на мнение, че спортът и политиката не би трябвало да се смесват. Първите дипломати на Франция и Германия се оповестиха за обща позиция на Европейския съюз.

" Подкрепяме обща позиция, която да обсъдим на идната среща на външните министри или на по-следващата, само че този въпрос би трябвало да бъде прегледан на европейско равнище. Това не значи, че не оставаме твърди във връзка с човешките права в Китай ", съобщи Жан-Ив льо Дриан, министър на външните работи на Франция.

" Лично аз съм спортистка по сърце, ще обсъдим въпроса в новото немско държавно управление и ще вземем решение, само че в синхрон с европейските ни другари ", разяснява Аналена Бербок, министър на външните работи на Германия.

Русия също няма до поддържа дипломатически протест на Игрите. Руският олимпийски комитет дефинира сходна мярка като безсмислена и с политически темперамент. Беше доказано, че на Олимпиадата в Пекин ще участва президентът Владимир Путин, който е получил публична покана.

Китай, на собствен ред, съобщи, че не се тормози от " домино резултат " на протест.

" Китай в никакъв случай не е оттеглял поканите си към страните. Независимо дали ще дойдат, или не, Зимните олимпийски игри ще бъдат сполучливи. Спортът няма нищо общо с политиката. Олимпийските игри са огромно събиране на спортисти и хора, влюбени в спорта, а не сцена, на която да се изявяват политиците ", сподели Ван Вънбин, представител на министъра на външните работи на Китай.

Пекин предизвести, че западните страни, които ще изпратят спортисти, само че не и публични лица на Игрите, " ще платят цената " за решението си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР