Предстои покачване на наема за ползване на общински жилища, както

...
Предстои покачване на наема за ползване на общински жилища, както
Коментари Харесай

По-високи наеми за общинските жилища в Кюстендилско

Предстои повишаване на наема за прилагане на общински жилища, както и на входните такси за градската художествена изложба " Владимир Димитров Майстора " в Кюстендил, излиза наяве от импортираната към този момент в общинския съвет докладна на кмета Петър Паунов. Това се прави поради финансовите усложнения на Общината при Covid рецесията и сериозните поскъпвания на горивата. 

Наемите за общинските жилища, които се употребяват от над 100 най-вече обществено слаби жители и фамилии, са един от най-ниските. За гарсониера от близо 60 кв. метра да вземем за пример наемът е 19,50 лв., изясни зам.-кметът по финансите Надя Каратова и добави, че във времето на изключителна епидемиологична конюнктура наемите са били понижени на половина. 

Най-посещаваният комплекс в града - художествената изложба " Владимир Димитров Майстора " също подвига входните такси. За деца до 7 години входът остава безвъзмезден, за над тази възраст от 2 става на 4 лв.. Семейният билет  - 12 лв.. 

За художествена сказка ще се заплаща 20 лв., за откриване на галерия 50 лв.. И т.н. 

Поскъпва входният билет и за къщата музей на Владимир Димитров Майстора в Шишковци - на 3 лв., а за пенсионери и студенти - 2 лв..

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР