Предстои подмяна и обновяване на осветлението в четири парка в

...
Предстои подмяна и обновяване на осветлението в четири парка в
Коментари Харесай

Подменят и обновяват осветлението в четири парка в София

Предстои замяна и възобновяване на осветлението в четири парка в София - Южен парк, Западен парк, парк „ Заимов “ и парк „ Хиподрума “. Това заяви кметът на София Васил Терзиев във Facebook.

" Предприемаме ограничения да решим казуса със занемареното осветяване в софийските паркове. Предишното ръководство направи безценен ремонт за 11 млн. лева на Западен парк , но  не запомнило да подпише контракт за поддръжка , надлежно никой не се грижи за осветлението в парка. За това най-вече сигнали имаме оттова ", написа кметът Терзиев.

Той добавя, че сходно е и ситуацията в парка „ Заимов “, където с изключение на всичко друго, високите стълбове за осветлението корозират и са в сериозно положение, рисково за минувачите.


Според Терзиев в парк „ Хиподрума “ осветлението е построено като опит преди 15 години. Миналата година в финансовата стратегия са заложени 30 000 лева за правене на план за промяна на осветлението. 

Ефективното поддържане на осветлението е възпрепятствано от усложненото систематизиране на активността сред доста звена: Столичната община, районните администрации, “Улично осветяване " АД. Установихме, че има и места, за които не е ясно чия тъкмо е отговорността да следи за редовността на осветителите.

След обновяването на осветлението на тези четири парка, следва обзор и проучване и на останалите. Столичната община се ангажира да предприеме всички нужни стъпки, с цел да построи съвременно осветяване, с цел да може парковете да се употребяват пълноценно и безвредно от софиянци.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР