Предстои 11-ото издание на DiVino.Taste. Изложението ще се проведе от

...
Предстои 11-ото издание на DiVino.Taste. Изложението ще се проведе от
Коментари Харесай

80 бг винари на изложението DiVino.Taste 2022

Предстои 11-ото издание на DiVino.Taste. Изложението ще се организира от 11 до 13 ноември 2022, в зала 4 на Интер Експо Център София. Организатор е винената медия DiVino.

Форумът на българското вино тази година се обрисува като един от най-силните, огромни и забавни в историята му. Под един покрив ще показват виновността си 80 български винопроизводители, а това значи опция да се дегустират над 500 разнообразни виновност – една представителна картина на най-качественото и атрактивното от родната ни винарска продукция. На taste.divino.bg може да научите кои са изложителите.
-->
DiVino.Taste се организира за пръв път през 2011 година и за миналото десетилетие се трансформира в най-успешния и огромен конгрес за разпространение у нас и по света на българското вино и винопроизводство. Принос за триумфа имат много фактори, само че евентуално най-важният се корени в едно непроменяемо предписание – на ревюто винопроизводителите вземат участие при равни и напълно семпли условия, тъй че за тях приказват единствено и само виновността им.  

Форумът на българското вино дава опция да се дегустират и дискутират виновност от всички български райони, от най-интересните тероари у нас, в най-разнообразни стилове, деликатно направени виновност от локални и интернационалните сортове... Зад масите на изложителите застават самите винари и/или притежатели, с цел да показват персонално и да описват за историята и особеностите на всяко вино и с цел да се вслушват в мнението и реакциите на дегустиращите посетители – фенове и експерти.

DiVino.Taste е и комфортна професионална платформа за пряк контакт сред българските винопроизводители и ресторантьори, търговци, дистрибутори, крайни клиенти. А също така, за българското винено общество събитието е и място за среща със международни винени специалисти.

Форумът е потребен и скъп както за гости – работещи с вино или винолюбители, по този начин и за винопроизводителите. Защото оживеният продан на усещания и отзиви  ражда нови хрумвания!

Майсторски класове

Предстоящото издание е първото след 2019, в което след две години спиране, е планувана богата и мощна паралелна стратегия от майсторски класове – с български и задгранични лектори на високо равнище и по най-интересни и горещи тематики от света на виното.

За всеки от дните на уикенда – 12 ноември, събота и 13 ноември, неделя, са планувани по четири майсторски класа в зала Мусала на Интер Експо Център София. Ето програмата със заглавията и имената на лекторите, а в случай че последвате всеки линк, ще намерите детайлности за майсторския клас и достъп до билети.

12 ноември, събота

10:00 - 12:00 Непознатият зехтин. Водещ: Костас Лирис, специалист и сертифициран дегустатор на зехтина

12:15 - 14:15 The Big Orange. Кехлибарената страна на Европа. Водещи: Яна Петкова и Ирина Софранова, винени специалисти

14:30 - 16:30 Ренесансът на грузинската лозаро-винарска просвета. Водеща: Мака Тарашвили, винен специалист

16:45 - 18:45 Мавруд – разнолик и разнороден. Водещ: Инж. тех. Ламбрин Топузлиев, енолог

13 ноември, неделя

10:00 - 12:00 Кава и още – чудодейните испански мехурчета. Водещ: Агнеш Немет, винен специалист

12:15 - 14:15 Леки червени виновност: светлото бъдеще на старите балкански сортове. Водещ: Димитър Димов, енолог 

14:30 - 16:30 Отлежали български виновност – благосъстояние, което да ценим. Водещ: Петър Илиев, енолог

16:45 - 18:45 Шампанско - всеки ден е празник. Водещ: Юлия Костадинова, винен специалист

Екстри

Специално построеният на DiVino.Taste магазин Casavino дава опция всеки клиент да се зареди на място с виновността, които са събудили интереса му и са му доставили най-голямо наслаждение.

За втора поредна година ще може да се употребява комфортно мобилно приложение. В него винарските мазета, дружно с виновността им и номера на щанда, са проведени както по райони и по азбучен ред в границите на всеки район, по този начин и единствено по азбучен ред. Приложението разрешава да се водят бележки за всяко вино, да се дават оценки, да се означават на момента обичани виновност, които най-после са проведени в строен лист със непокътнати оценки и бележки. Приложението съдържа и карта-схема на ревюто!

И както повелява традицията DiVino.Taste 2022 предлага привлекателна гурме зона за деликатесни и специфични артикули, винени аксесоари и, несъмнено, вкусна храна и най-качествено кафе.

Поръчайте билети онлайн на Vintageclub.bg!

Билети ще намерите и в Eventim.bg и Bilet,bg, както и на мястото на събитието.

На уеб страницата на изложението taste.divino.bg може да видите кои са изложителите на DiVino.Taste 2022 и виновността, които показват. А на фейсбук страницата на DiVino всеки ден представяме участващите винарни.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР