Представянето на Серия 5 на BMW за 2024 г. предизвиква

...
Представянето на Серия 5 на BMW за 2024 г. предизвиква
Коментари Харесай

Новото BMW 5 ви позволява да сменяте лентата само с помощта на очите си

Представянето на Серия 5 на BMW за 2024 година провокира възторг, не толко с външния тип или спецификациите на автомобила, а с представянето на една избрана функционалност.

Навлизайки в осмото си потомство, BMW Серия 5 предлага нова революционна функционалност, която разрешава на водачите да сменят лентата на придвижване единствено с взор в страничните си огледала за назад виждане. С дейния помощник за промяна на лентата, опционална част от пакета за подкрепяне на лидера Highway Assistant Level 2, вашият автомобил може автоматизирано да смени лентата вместо вас. Ето по какъв начин работи тя:
-->
Системата първо ви подсказва, че се предлага промяна на лентата. Това може да се дължи на обстоятелството, че наближавате по-бавен автомобил или че вашата лента свършва и би трябвало да се включите.  С дейния помощник за промяна на лентата лидерът просто поглежда към страничното огледало и автомобилът ще смени лентата - стига да е безвредно.

Други коли, като да вземем за пример системата SuperCruise на GM, имат алтернатива за автоматизирана промяна на лентата, само че те изискват да приемете подканата благодарение на физическия лост на мигача. BMW отстранява тази стъпка от процеса, като оставя очите ви да ръководят.

Някои опасения

Не всички са фенове на тази нова функционалност. Например, MotorTrend сложи под въпрос сигурността на следеното от очите ръководство. " Бихме излъгали, в случай че не бяхме леко обезпокоени ", написа автомобилното списание. " Реалността е, че не е сложен развой да преместите ръката си на няколко сантиметра и да докоснете кормилото, а и има доста по-малък капацитет автомобилът да изтълкува неправилно действието. Ще би трябвало да изпробваме тази система, откакто автомобилът бъде разполагаем за обзор, с цел да се убедим в това. "

Първата електрическа Серия 5

Контролираната с взор система за промяна на лентата не беше единствената значима вест, която пристигна от BMW тази седмица. Немският авто производител разгласи и дебюта на два напълно електрически модела Серия 5. Моделът i5 eDrive40 с 335 конски сили има пробег по EPA от към 300 благи с едно зареждане. Цената на стикера стартира от 67 795 $.

В по-високия клас е 5 M60 xDrive, двумоторна машина с 590 конски сили. За нея ще би трябвало да извадите най-малко 85 095 $.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР