Представянето на дългоочаквания албум InFusion (Вливане) на джаз иконата Теодосий

...
Представянето на дългоочаквания албум InFusion (Вливане) на джаз иконата Теодосий
Коментари Харесай

Теодосий Спасов и Иван Шопов представят новия си албум с концерт

Представянето на дълго чакания албум " InFusion " (Вливане) на джаз иконата Теодосий Спасов и майстора на електронния тон Иван Шопов ще бъде на 24 ноември в Пространство 108 (бул. " Раковски " 108, София) с концерт, на който музикантите ще изсвирят всички композиции от албума.
Като специфични посетители в събитието ще се включат вокална група Авигея и пианистът Димитър Бодуров, взели участие и в записите на албума. Визуалната среда ще е дело на Лора Шопова.
Албумът " InFusion ", събрал творчеството на Теодосий Спасов (кавал) и Иван Шопов (програминг и китара) от 2016 година насам под същото име, съдържа 10 трака. Всички те носят мултижанровия дух на лайв концертите, които двамата музиканти изнасят през последните две години в България и чужбина.
Минималистичният джаз, потънал в електронна атмосфера и комбиниран с фолклорни детайли, който двамата извършват, е претърпял основна еволюция в студийната версия . Най-значимата оригиналност е, че в записите на всички композиции вземат участие гост-музиканти от няколко континента, всеки от които е институция в света на етно джаза и уърлд музиката.
Своя принос за основаването на един същински вселенски и въодушевен от международното културно разнообразие албум дават Ерик Трюфа от Франция (тромпет), Гжех Пьотровски от Полша (саксофон), Мино Синелу от Ню Йорк (перкусии), Рут Майер от Норвегия (вокали), Мерлин Еторе от Канада (перкусии), Аса Карсън от Англия (програминг). Българското начало в творбата акцентират Димитър Бодуров (пиано), Иван Андреев (барабани) и група Авигея (вокали).
" InFusion " вплита в едно разнообразни жанрове и разнородни музикални обичаи. Благодарение на отпечатъка, оставен от интернационално приетите актьори, които не се опасяват да разчупят личните си граници и да опитват, слушателят може с идентична лекост да се потопи в света на уърлд джаза, да се допре до актуалната електро фюжън сцена и да се наслаждения на мултижанрови композиции, които да го изстрелят в разнообразни действителности.

" InFusion " ще бъде публикуван на CD от Etheraudio Records - лейбъл, основан от Иван Шопов взаимно с Etheraudio - най-голям клас озвучителни системи, с чиито артикули е записан и разбъркан албумът за да бъде реализиран първокачествен тон. Мастерингът е сбъднат в Съединени американски щати от Шон Хатфийлд в неговото именито студио Audible Oddities с напълно аналогова техника.
В изработването на артуърка на албума " InFusion " е употребена фотография на фотографа Александър Иванов, която насочва слушателя към главната идея на албума - вливането: вливане на два неповторими сами по себе си гения, преливане на голям брой музикални стилове, размиване на границите и откритите музикални стандарти.
Типографията и дизайнът на " InFusion ", са дело на Fontfabric, известното в целия свят българско студио за дизайн на шрифтове, което става на 10 години през ноември. Шрифтът, употребен за заглавието на албума, е особено основан, с цел да е в цялостен синхрон с настроението, което носи музиката в него.
На 24 ноември, по време на концерта-промоция, присъстващите ще могат да се снабдят със CD на албума " InFusion " на специфичния мърч щанд във фоайето на Пространство 108 на цена 20 лева . След премиерата албумът ще бъде разполагаем и онлайн от, както и в определени музикални магазини.
Предвидено е и особено меломанско издание на грамофонна плоча, което ще излезе публично на пазара при започване на 2019 година като за цялостното наслаждение на слушателя артистите приготвят 180-грамов бял винил.
Билети за представянето на " InFusion " на 24 ноември:
Ранно Пиле на цена 20 лева: магазин Яко (ул. " Граф Игнатиев " 43) и в системата на ticketportal.bg - НДК, OMV, На Тъмно и книжарници Booktrading.
Онлайн билети непосредствено от:.
На мястото на събитието билетите ще бъдат на цена 30 лева
Официално Facebook събитие:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР