Представяме ви вкусен и здравословен начин за приготвяне на ципураНеобходими

...
Представяме ви вкусен и здравословен начин за приготвяне на ципураНеобходими
Коментари Харесай

Ципура с хрупкава коричка

Представяме ви апетитен и здравословен метод за подготвяне на ципура

Необходими Продукти

● ципура - 2 бр.
● зехтин - 2 с.л.
● розмарин - 2 филиз
● сол - 2 щипка
● лимони - 1/2 бр. на резенчета
● черен пипер - 1 щипка
● чесън - 4 скилидки
● краве масло - 2 с.л.

глазирани гъби


● гъби - 400 г
● вино - 50 мл
● масло - 1 с.л.
● черен пипер
● сол - на усет

Начин на подготвяне

Ципурата е вкусна, потребна и подобаваща за хора, които държат да се хранят уравновесено и здравословно.

100 г прясна ципура съдържат 105 калории. Освен това рибата е богата на омега-3 мастни киселини. Компанията на розмарин е превъзходен избор за нея, тъй като тази риба просто изисква ароматна фалшификация.

Това е тип риба, която може да бъде ароматизирана по доста разнообразни способи, по време на готвене се прибавя малко зехтин и краве масло. Нека да стартираме! Приготвянето на ципура стартира, като първо почистим люспите, минаваме с нож по кожата на рибата, по-късно също отстраняваме вътрешностите. Измиваме рибата със студена вода и подсушаваме с кухненска хартия.

Измиваме билките, които сме подбрали, а точно - култивиран чай, дафинов лист, розмарин. Изберете които билки ви харесват. Наример единствено розмарин е задоволителен с лимон и подправки, в случай че нямате всички изброени.

Поставяме ги в отвора на рибата, както и резенчета лимон. Правим три прореза на горната част на всяка ципурата и слагаме малко краве масло в прорезите. Така приготвена, ципурата при печенето става с хрупкава коричка от маслото.

Печете рибата в авансово загрята фурна на 180 градуса за 30- 40 минути или до момента в който всичко придобие златист цвят.

През това време си пригответе глазирани печурки на тиган с бяло вино и краве масло, които ще прибавим към рибата след към 15 минути от печенето й.

Измийте гъбите и ги нарежете на линии или цели. Загрейте маслото в тиган и прибавете гъбите, гответе 10 минути, като ги разбърквате непрекъснато. Когато са подготвени, прибавете бялото вино, сол черен пипер и гответе до момента в който се изпари и глазира.

След като мине половината време от печенето на рибата, ги разпределете към рибата и запечете дружно до подготвеност на рибата. Ако желаете да извършите ястието си още по-вкусно, можете да добавите цели чери домати или зелени или черни маслини. Добавих към гарнитурата няколко сварени скариди за лукс. Добър вкус!

Приготвената по този метод риба може да се съхранява в ледник 1-2 дни след приготвянето.

Ципурата с хрупкава коричка е подготвена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР