Представяме ви Армавени Стоянова, авторка на невероятно красиви бижута –

...
Представяме ви Армавени Стоянова, авторка на невероятно красиви бижута –
Коментари Харесай

Армавени Стоянова - направена от любов и водена от мисълта за човека

Представяме ви Армавени Стоянова, авторка на необикновено красиви бижута – съвършеното пояснение в обич, както ги нарекохме преди време.

Коя е Армавени Стоянова, тук и в този момент?
Щастлива майка на 4-месечна щерка.

От какво е направена?
От обич.

Кога разбра, че ръчният труд е твоя път?
Ръчният труд не е моят път. Сигурно имате поради направата на бижутата ми. Аз ги изобретявам и проследявам доста деликатно процеса по изработката им. Що се касае до самата направа, с това се занимава занаятчия бижутер, който владее занаята. Ако става въпрос за моя път, то това е дизайнът! И по-скоро приложните изкуства във всичките им измерения. Харесват ми, тъй като са в пряк, физически контакт с индивида. Ние можем на практика да ги използваме и да им се любуваме освен образно, само че и посредством досег.

Откъде извира вдъхновението за теб? Изисква ли особено внимание или те връхлита внезапно?
Изисква особено внимание, да. Винаги. То е както когато си влюбен. Понякога те връхлита внезапно, а от време на време доста постепенно. При всички случаи цялото ти внимание е погълнато от него.

Да бъда сама и свободна – това е безпределно красиво! Откъде идва нежната и фина деликатност на твоите бижута? Тя е част от теб или нещо, което търсиш, към което се стремиш?
Аз имам вяра в едно нещо, което постоянно ме води, когато върша бижутата си. Това е мисълта за индивида. Човек – ухилен, влюбен, пеещ, очакващ, мечтаещ, играещ, просълзен, уединен, колебаещ се, работещ, разхождащ се, празнуващ, говорещ и т. н. Това естествено ме води към концепцията бижутата ми да са подчинени на личността. Харесва ми те да са обичани бижута, които човек би носил на всички места. Това значи, че могат да се слеят с него, да не бъдат забелязвани постоянно, а да вземем за пример при несъмнено въодушевление, физическо придвижване, привет, целувка. Харесва ми мисълта, че по този метод те могат да отпразнуват моменти!

За какво не ти остава време през днешния ден?
Ха-ха, през днешния ден не ми остава време за бижутата ми! Имам малко бебенце, на което обричам цялото си време. Все отново съм подготвила малцина, само че доста симпатични нови модели, които ще показва при започване на декември в изложба “Сабай ”.

Доверява ли се българската жена на ръчно направените бижута, които стават все по-актуални?
Да, несъмнено. Според мен българската жена постоянно даже се предоверява, без значение дали става въпрос за ръчно направено украшение или не. Сякаш на нея не й остава задоволително време да разбере какво в действителност й харесва, какво й доставя наслаждение, какво би я предиздвикало да се усмихне и кое е това нещо, което ще й стои по този начин добре, като че ли е направено за нея.

Разкажи ни за магията да се роди едно красиво бижу!
Ако ви опиша, към този момент няма да е магия...

Обичаш ли да работиш по поръчка? И в случай че да, тогава бижутата съгласно клиентите ли ги създаваш, или съгласно вътрешното си чувство, моментно ентусиазъм... друго?
Изобщо не обичам да работя по поръчка. Дълги години съм работила и към момента работя в региона на рекламата. Там се изисква специфичното умеене да можеш да материализираш непознати хрумвания, което в действителност е безпределно забавно. Но аз започнах да се занимавам с бижута тъкмо тъй като имах голямо предпочитание да материализирам своите лични хрумвания и усеща, без да имам коректор. Да бъда сама и свободна. Това е безпределно красиво!

Какво те движи?
Животът.

Какво може да те спре?
Не знам.

Къде искаш да стигнеш?
Винаги ще ми е хубаво със фамилията ми, където и да е, каквато и да съм.

Според теб какво пропущаме, какъв цвят или декорация можем да прибавим, с цел да подобрим още чувството и визията на “Момичетата от града ”?
Защо мислите, че пропускате нещо?

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР