Представяме ви 10 съвета, които ако спазвате, ще можете да

...
Представяме ви 10 съвета, които ако спазвате, ще можете да
Коментари Харесай

Безценните съвети за добро здраве

Представяме ви 10 съвета, които в случай че спазвате, ще можете да подобрите доста здравословното си положение.

Ето кои са те:

 1. Яжте повече плодове – те са богат източник на антиоксиданти, които могат да оказват помощ за попречване на рак, сърдечно-съдови болести, заболяването на Алцхаймер, както и доста други заболявания. Семейството Бери – боровинки, къпини, малини и ягоди – са най-хубавите източници на антиоксиданти измежду плодовете. Такива са също черешите, портокалите и сините сливи.

2. Приемайте повече богати на фибри храни, да вземем за пример пълнозърнести храни, фасул, плодове, зеленчуци и зърнени култури. Те са главните източници на фибри и тяхното приемане може да спомогне за понижаване на липопротеините с ниска компактност, които са известни също като „ неприятен ” холестерол. 3.

Редовно си правете по една бърза разходка. Бързото вървене усъвършенства работата на сърдечно-съдовата система, и заздравява костите. Опитайте се да вървите бързо минимум по 30 минути дневно. Всеки ден правете и физически извършения. Нека това се трансформира във Ваш табиет, защото упражненията доста ще подобрят здравословното Ви положение.

4. Започнете да упражнявате йога или тай-чи. След тези тренировки ще Ви стане леко както на душата, по този начин и на тялото. Изследванията демонстрират, че йогата и тай-чи спомагат за понижаване на кръвното налягане, понижават напрежението и усъвършенстват настроението и съня.

5. Бъдете оптимисти – учените са потвърдили, че позитивното мислене кара хората да се усещат по-добре и да живеят по-дълго.

6. Радвайте се на домашните любимци – проучванията сочат, че домашните любимци имат позитивно въздействие върху човешкото здраве. Едно изследване открива, че измежду тези, които имат сърдечни проблеми, и имат куче за домакински любим, доста по-вероятно е да живеят към една година повече от тези, с сходни проблеми, които нямат куче. Собствениците на кучета се възползват и от постоянните им разходки. Ходенето е доста потребно за здравето. Такива хора е по-малко евентуално да страдат и от затлъстяване.

7. Подобряване на връзките - умишлено направете нужните стъпки, с цел да простите на най-близките Ви хора, в това число и на себе си. Прошката е обвързвана с усъвършенствано въодушевление и по-ниско напрежение.

8. Трябва да изпивате най-малко по 2 литра вода дневно, само че 2 литра единствено вода – кафето, чаят и останалите питиета не са вода.

9. Вместо нормалното слънчогледово олио, започнете да употребявате студено пресован зехтин. Рафинираните растителни масла доста спомагат за оксидативния стрес и хроничното инфектиране заради термичната си неустойчивост и високото наличие на омега-6.

10. Дъвчете дъвки, които не съдържат захар, а са подсладени с ксилитол. Това е сурогат на захарта, който е с растителен генезис и доста спомага за унищожаването на бактерии. Експериментите в тази област демонстрират, че използването на дъвки и артикули, съдържащи ксилитол десетократно редуцира количеството на причиняващите кариеси бактерии, които се намират в устната празнина.

Прочети още: https://www.actualno.com/health/10-bezcenni-syveta-za-po-dobro-zdrave-news_1422663.html
© Actualno.com

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР