Представяме конкретните текстове с изменения в Конституцията, зад които застава

...
Представяме конкретните текстове с изменения в Конституцията, зад които застава
Коментари Харесай

Иванов: Измененията в Конституцията стъпват на по-шороко политическо съгласие

Представяме съответните текстове с промени в Конституцията, зад които застава ПП-ДБ. С сътрудниците от " Правосъдие за всеки " тези текстове бяха направени. Те стъпват и на едно по-широко политическо единодушие за едно изменение в Конституцията, и се надяваме, че те ще се появят в Държавен вестник.


Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов. Политическа партия и Демократична България показват плана си за промени в Конституцията, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Иванов добави, че тези промени са в следствие от дългогодишно изпитание. " Тези текстове бяха обсъждани на разнообразни равнища в Народното събрание с сътрудниците от ГЕРБ и Движение за права и свободи ", заяви още той и добави, че това е законопроект, който третира " нужното преструктуриране на правосъдната власт и на модела на нейното ръководство посредством делене на Висш съдебен съвет и ограничението на безконтролната власт на основния прокурор във допустимо най-голяма степен ".


Законопроектът включва и самостоятелна конституционна тъжба, както и мандатност за кмета на общини, с цел да се пресечен едни избрани трендове на феодализация.

От своя страна съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков съобщи, че оферират 24 май да стане формален празник на България.


Очаквайте детайлности./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР