Представителки на британската опозиция настояха вчера за разследване, след като

...
Представителки на британската опозиция настояха вчера за разследване, след като
Коментари Харесай

Агенти на Москва отмъкнали ценна информация от Лиз Тръс

Представителки на английската съпротива настояха през вчерашния ден за следствие, откакто хипотетични сътрудници на Кремъл хакнали, съгласно издаван в кралството вестник, мобилния телефон на Лиз Тръс, до момента в който е била външен министър, съобщи Франс прес.

В. " Мейл он съндей " цитира изказвания на анонимни източници от органите за сигурност, че персоналният смарт телефон на някогашната премиерка е бил хакнат " от сътрудници, обвинени, че работят за Кремъл ".
-->
Подозира се, че те са получили достъп до " свръхсекретни диалози с интернационалните сътрудници ".

" Не разясняваме ограниченията за сигурност, засягащи обособени лица ", съобщи представител на държавното управление. Наред с това той сподели, че съществуват " устойчиви системи за отбрана против киберзаплахите ".

" Всички тези проблеми със сигурността би трябвало да бъдат разследвани и по тях да се работи на най-високо ниво ", означи депутатката от опозиционната Лейбъристка партия Ивет Купър.

Източник декларирал пред вестника, че " компрометираният " телефон бил подложен в заключена каса в охраняван държавен обект, откакто злосторниците научили наличието на диалози, водени в течение на цяла година, в това число " прекомерно деликатни полемики " за войната в Украйна.

Взломът на телефона бил оголен това лято, когато Тръс бе външен министър и водеше акция, с цел да оглави консервативната партия и да стане министър председател.

Вестникът твърди, че имало " детайлности, премълчани " от тогавашния министър-председател Борис Джонсън и неговия най-високопоставен политически консултант Саймън Кейс.

" Имаме потребност от незабавно без значение следствие, с цел да открием истината ", съобщи депутатката от партия " Либерални демократи " Лейла Моран.

Искането за следствие е отправено малко откакто английската министърка на вътрешните работи Сюела Брейвърман беше възобновена на поста от премиера Риши Сунак. По-рано тя подаде оставка поради пропуск в сигурността, тъй като изпратила на парламентарист строго конфиденциален документ посредством персонална е-поща.

Изданието не прецизира на какво се базират съмненията, че хипотетичната офанзива е дело на Русия, обаче цитира източник, декларирал: " Необходимо е известно време, с цел да се открие кой стои зад този тип офанзиви, само че наклонността е Русия да стои отпред в листата ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР