Представителка на Европейската агенция за лекарствата (ЕАЛ) посъветва страните от

...
Представителка на Европейската агенция за лекарствата (ЕАЛ) посъветва страните от
Коментари Харесай

ЕАЛ: Спешното разрешаване на ваксината Спутник V е игра на руска рулетка!

Представителка на Европейската организация за медикаментите (ЕАЛ) посъветва страните от Европейски Съюз да не дават незабавно позволение на имунизацията против новия ковид " Спутник V ", като съобщи, че към този момент няма задоволително данни за имунизираните с нея, съобщи Франс прес.

" Това си е малко като съветска рулетка ", сподели председателката на управителния съвет на ЕАЛ Криста Виртхумер-Хохе нощес в отговор на въпрос от австрийската телевизия О Ер Еф до момента в който зачестяват контактите сред австрийското държавно управление и Москва.

" Имаме потребност от документи, които можем да проучим. Засега нямаме данни за страничните въздействия при имунизираните. Намираме се в непозната обстановка и по тази причина настоятелно поучавам да не се издава национално позволение по неотложност ", сподели тя.

Миналата седмица ЕАЛ стартира да преглежда " Спутник V " за вероятно прилагане в Европейски Съюз. След това известие съветските управляващи обявиха, че са подготвени да доставят ваксини за 50 милиона европейци от юни.

" В бъдеще може и да имаме " Спутник V " на нашия пазар, само че това ще стане, откакто проучим нужните данни въз основа на европейските правила за надзор на качество и резултатност ", съобщи представителката на ЕАЛ.

Редица страни от Европейски Съюз стават нетърпеливи от процедурата за утвърждение на ваксини от съюза, която считат за прекомерно бавна, и се ориентират към към момента неодобрени ваксини, като Унгария, която от предишния месец стартира да употребява съветската ваксина, отбелязва Агенция Франс Прес.

Поръчки за " Спутник V " направиха също Чехия и Словакия.

В края на февруари австрийският канцлер Себастиан Курц загатна в диалог с съветския президент Владимир Путин опцията за доставки на " Спутник V " за Австрия, като съобщи, че имунизациите не би трябвало да са предмет на геополитически борби.

Курц въпреки всичко увери, че ще изчака утвърждението на ЕАЛ преди тази ваксина да се употребява в Австрия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР