Представителите на Община Стара Загора Бранимир Генев и Катерина Йотова

...
Представителите на Община Стара Загора Бранимир Генев и Катерина Йотова
Коментари Харесай

Представителите на Община Стара Загора посетиха изложение „Floriade” в град Алмере

Представителите на Община Стара Загора Бранимир Генев и Катерина Йотова посетиха ревю „ Floriade ” в град Алмере, Нидерландия.  

Поканата бе от тазгодишния град, който е хазаин на събитието. То се провежда на всеки 10 години в разнообразни нидерландски обитаеми места.

Темата тази година бе растениевъдството, градинарството в градски условия и екологичното строителство. Представителите на Стара Загора взеха присъединяване в конференция, отдадена на питателните политики на локално равнище, приложени от градовете Бирмингам – Англия, Гент – Белгия и Милано – Италия.

Домакините от Алмере проведоха и две визити отвън града. Първото бе в Oosterwold, жилищен квартал, където всеки притежател дефинира самичък имота, който ще обработва, проектира самичък къщата си и поддържа самичък инфраструктурата и зелените площи в близост, с ангажимента да употребява половината от терена си за земеделие, a 15 % от добитата продукция да бъде дарявана. Другото посещаване бе в проучвателен център „ Фермата на бъдещето “, стопанисван от Университет Вагенинген – водещо земеделско висше учебно заведение в Нидерландия.

Центърът създава нови способи за стабилно и екологично земеделие, с най-малък отпечатък върху околната среда. Той разполага с опитни полета в непосредствена непосредственост.

Пътуването бе в границите на план „ Nextagri ”, по стратегия „ Урбакт “ на Европейската комисия. Община Стара Загора си партнира с локалните управляващи на градовете Алмере, Вила Нова Ди Гая – Португалия и Милано, като водещ сътрудник е италианският град. Крайната цел на плана е да се обменят опит и познания за създаването на Инвестиционен проект за развиване на център, подобен на този в Милано – във всеки партниращ град.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР