Представителите на мултинационалния автомобилен производител Stellantis доскоро се оплакваха от

...
Представителите на мултинационалния автомобилен производител Stellantis доскоро се оплакваха от
Коментари Харесай

Електрическият автомобил на Citroen за 25 000 евро ще се продава в началото на следващата година

Представителите на мултинационалния авто производител Stellantis до неотдавна се оплакваха от високите темпове на прекосяване към електрическо задвижване и от неналичието на инфраструктура и запаси, нужни за реализирането му, само че при започване на идната година дъщерното сдружение на Citroen ще стартира да доставя електромобил на цена от едвам 25 000 евро.

Както отбелязва Блумбърг, електрическият хечбек e-C3 ще се създава в цех в Словакия и ще се конкурира с електрическия автомобил Dacia Spring, който се сглобява в Китай, както и с бъдещото електрическо Renault 5. С едно зареждане Citroen e-C3 ще може да измине към 300 км. Според представител на марката Citroen има история на произвеждане на налични коли, а в този момент задачата му е да направи " електрическата подвижност налична за всички ".
-->
Фолксваген също чака да пусне на пазара електрически автомобил на стойност 25 000 евро, само че той ще бъде пуснат в продажба не по-рано от 2025 година Renault ще пусне електрическия автомобил Renault 5 във Франция през идната година, само че цената му към момента не е оповестена. На европейския пазар Citroen чака да заеме 5 % още през втората половина на тази година, спрямо 3,7 % през предходната година. Освен това възнамерява да разшири наличието си в Африка, Индия, Латинска Америка и Близкия изток. Citroen чака да продаде най-малко 1 млн. автомобила през тази година спрямо 685 732 автомобила през миналата година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР