Представителите на “Демократична България в Столичния общински съвет изпратиха отворено

...
Представителите на “Демократична България в Столичния общински съвет изпратиха отворено
Коментари Харесай

ДБ: Готви се митинг в подкрепа на Русия в София, ще се агитира за държавен преврат

Представителите на “Демократична България ” в Столичния общински съвет изпратиха отворено писмо до кмета Йорданка Фандъкова с апел да спре плануван протест в поддръжка на Русия, който се провежда в обществените мрежи.

Ето цялостния текст на Демократична България до столичния кмет:

" Уважаема г-жо Фандъкова,

До нас доближи притеснителна информация, че e планувано провеждането на „ протест в поддръжка на Русия “, който да прерасне в  „ празнично гражданско шествие “ под надпис „ Ние не сме неутрални! Ние сме за Русия! Победата е наша! “ В поканата към наличие, оповестена в обществените мрежи, е написано следното „ Нека всички, които милеят за България и Русия (защото ние сме неразделни елементи от едно цяло)…. “.

Обръщаме се към Вас с апел да употребявате своите пълномощия по член 12, алинея 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и да наложите възбрана за осъществяване, както на митинга, по този начин и на шествието. Убедени сме, че има несъмнени данни, че двете мероприятия са ориентирани към принудително изменение на конституционно открития ред или против териториалната целокупност на страната, което Ви задължава да ги предотвратите ( член 12, алинея 2, т.1 от ЗСММ).

Свидетелство за това е горецитираното изказване, че България и Русия сме неразделни елементи от едно цяло. Напомняме Ви, че България е част от Европейския съюз и НАТО, а НЕ неразделна част (едно цяло) от Русия. Миналия месец Европейският парламент разгласи Русия за страна спонсор на тероризма. Убедени сме, че не трябва да се позволяват терористични апели и изяви в центъра на европейска София. Също по този начин, при вероломната експанзия на Русия против самостоятелна Украйна и избиването на народа ѝ, в миг, в който дами и деца са принудени да бедстват без светлина и топлота, е неприемливо „ празнично шествие “ и поддръжка за убийците. 

Очакваме да бъдете на висотата на поверените Ви пълномощия ", пишат от ПГ “Демократична България ” в Столичния общински съвет ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР