Представителите на Демократическата партия в долната камара на Конгреса на

...
Представителите на Демократическата партия в долната камара на Конгреса на
Коментари Харесай

Готвят нов спасителен пакет от $3 трилиона в САЩ

Представителите на Демократическата партия в долната камара на Конгреса на Съединени американски щати показаха във вторник финансов пакет за помощи за над 3 трлн. $, в това число финансиране за пощите и тестване на хората за Covid-19.

Новото законодателство включва близо 1 трилион $ поддръжка за държавните и локалните управляващи, които носят тежестта на пандемията.

Освен това той включва 75 милиарда $ за тестване на хора за ковид, директни заплащания до 6000 $ за всяко едно американско домакинство, 10 милиарда $ за незабавни безплатни помощи за дребния бизнес и 25 милиарда $ за пощенската работа в Съединени американски щати.

Законопроектът също по този начин ще разшири увеличените федерални заплащания за безработица до идващия януари.

Очаква се водачите на долната камара на Конгреса, отпред с Нанси Пелоси, да обсъдят финансовия пакет още този петък за възможното следващо гласоподаване на законопроекта.

Въпреки опълчването в личната партия и от страна на републиканците, демократичното управление на Камарата на представителите намира, че равнище на безработица от 14,7% е задоволителна причина "да се мисли за огромен отговор " на страната на коронавирусната рецесия.

Републиканците обаче декларират, че желаят да се въздържат по отношение на ново законодателство за битка с ковид, с цел да се оцени преди този момент въздействието на досегашната финансова избавителна помощ от близо 3 трлн. $, както и напредването на редица щати към отваряне отначало на стопанската система, която към този момент загуби над 20 милиона работни места.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР