Представители на заведенията в България излизат на национален протест, след

...
Представители на заведенията в България излизат на национален протест, след
Коментари Харесай

На заведенията им писна, тропнаха по масата и решиха: Протест!

 Представители на заведенията в България излизат на народен митинг, откакто нито Националният действен щаб, нито министър председателят оповестиха при какви условия и от кой момент ще могат да отворят още веднъж обектите си за клиенти.

От Сдруженията на заведенията упорстваха това да се случи от 1 февруари, само че по-рано Борисов разгласи, че обстановката с разпространяването на ковид ще се следи до 31 януари, а единственият компромис, който страната ще направи, е във връзка с просветителната система.

В известие до медиите няколко часа по-късно от Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) оповестиха, че на 27 януари от 12.00 часа излизат на народен митинг " Марш към свободата " и приканват всички бизнеси, наранени от заповедите за възбрана на работа, да ги поддържат.

Според СЗБ и БАЗ пандемията се ръководи погрешно, а страната е лишила лишиха правото на труд и прехранване.

" Основният дълг и отговорност на СЗБ и БАЗ е да пазят ползите на нашия отрасъл. Отново сме изправени до стената, откакто месеци наред бяхме заблуждавани с подвеждаща информация. Ние оставаме единственият затворен бизнес на фона на тълпите в други браншове от търговията, които не са от първа нужда!

Единственото ни предпочитание беше да работим. Неправилното ръководство на пандемията и страната ни лишиха правото на труд и прехранване. Без постоянни и приемливи хрумвания и решения за компенсирането ни.

Ние следим, че затварянето не е краткотрайно, а се трансформира в непрекъснато. Цената на затварянето докара до спад в производството и потреблението. Последиците от това са загуба на работни места и банкрутирали бизнесмени. За нас няма друго допустимо решение, с изключение на да обявим несъгласието си с тази поредна неправда и дискриминация по отношение на бизнеса ни.

Обявяваме народен митинг и молим всички бизнеси, наранени от заповедите за възбрана на работа, да ни поддържат в уречения ден и час! Искаме отваряне на всички затворени бизнеси " ", обявиха от Сдружението на заведенията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР