Представители на японското правителство и управляващата либерално-демократична партия одобриха като

...
Представители на японското правителство и управляващата либерално-демократична партия одобриха като
Коментари Харесай

Японските власти ще санкционират фирми, които не вдигат заплатите на служителите си

Представители на японското държавно управление и ръководещата либерално-демократична партия утвърдиха като цяло главните правила на идната през 2022 година данъчна промяна. Наред с други неща, промяната включва и премахването на финансовите отстъпки за частни компании, които не покачват заплатите на чиновниците си.

Такива компании, по-специално, няма да се употребяват от прилаганите в страната схеми за понижаване на корпоративния налог, заяви японският вестник Yomiuri, представен от ТАСС.

В същото време, нарастването на заплатите на чиновниците с повече от 2,5%, ще бъде насърчено от страната със обилни придобивки за компаниите. Предвижда се, до 40% от общата сумата, ориентирана към увеличение на заплащанията за заплати, да бъде обезщетена за сметка на понижаване на корпоративния налог за дребните и междинните компании.

А огромните корпорации, при осъществяване на редица условия, ще могат да получат отплата в размер до 30% от сумата за нарастване на заплатите на заетите.

Японската конфедерация на профсъюзите (Rengo), която е най-големият профсъюз на служащите в страната, ще се стреми към реализиране на приблизително нарастване на заплатите с 4%, при договарянията с работодателите напролет на 2022 година.

Исканията на синдиката общо взето съответстват с позицията на държавното управление, което смята нарастването на заплатите за най-важното изискване за раздвижване на потребителското търсене и възстановяване на икономическата обстановка в страната в условия на пандемия.

А предишния месец, министър председателят на Япония в публично изявление изрази мнение в поддръжка на нарастване с над 3% от пролетта на 2022 година на заплатите на служащите и чиновниците в компании, чиито доходи са надвишили равнището от преди пандемията.
 Япония вкарва нови ограничения против изпирането на пари
Япония вкарва нови ограничения против изпирането на пари

Фокусът ще бъде върху дребните и междинните компании, където собствеността постоянно е непрозрачна

През 2020 година междинната работна заплата на чиновници на цялостен работен ден в частна компания в Япония е била 307,7 хиляди йени (повече от 2700 долара) на месец.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР