Представители на парламентарната група на ГЕРБ СДС направиха извънредно изявление

...
Представители на парламентарната група на ГЕРБ СДС направиха извънредно изявление
Коментари Харесай

ГЕРБ за орязаните пари за пътищата: Това е политически рекет! Сезираме Конституционния съд

Представители на парламентарната група на ГЕРБ Съюз на демократичните сили направиха изключително изказване в Народното събрание.

Радомир Чолаков съобщи, че ГЕРБ е сезирал Конституционния съд за нарушение на конституцията с изплащането едвам на 50% на Пътна инфраструктура.

„Това е безусловно противоконституционно“, акцентира той и посочи втора причина – компаниите изпълнителки, които не са си получили парите, да нямат опцията да съдят АПИ.

Николай Ненков съобщи на собствен ред, че с тази тъжба до Конституционен съд ГЕРБ не е нито срещу българския бизнес, нито срещу българските жители. „Имаме единствено юридически причини против самозабравилите се политици, които потъпкват правовия ред. Повече от две седмици, откогато е влезнало това решение – нито има пътна поддръжка, нито има разплащане. Ние настоявахме на 100% да бъдат изплатени парите на утвърдени и сертифицирани фрими. Всичко беше забавено и е извиване на ръце“.

„Нека бъдат спокойни българските строители. Това, което ние направихме – да сезираме Конституционен съд за следващото нарушаване на всички правни правила, е за положителното на българското общество и българския бизнес“, акцентира той.

„Последователност. Така мога да нарека държанието на ръководещите. Ако не одобряват поредно противоконституционни актове, то поредно почиват“, съобщи Десислава Атанасова.

Тя означи, че Конституционен съд намира учредения за формиране на това произвеждане и добави, че ГЕРБ упорстват ръководещите да обективират своята воля в особено мнение: „Масова процедура стана да не се зачита нито правилникът, който има тежестта на закон, нито българското законодателство, нито българската Конституция. Има жестоко тъпчене на правовия ред, на парламентарната процедура. И в случай че това е завръщането на парламентаризма, аз не знам какво съставлява диктатурата“.

„Решенията на Конституционен съд важат отсега нататък. Но ние имаме особено искане това решение да има обвързваща противоположна мощ от датата на решението-20 април. Ако Конституционен съд почете това наше искане, то на процедура би се обезсмислила работата на въпросната комисия в плана на решение. Освен това ще обезсмисли това противоконституционно решение и се надявам, че с това фрапантно ще намалеят проблемите на българския бизнес. Много ясно казахме – това е политически рекет“, съобщи още Атанасова.

Тя разяснява и тематиката за еврото: „Ние не сме сюрпризирани от разнопосочността на дейностите на ръководещото болшинство. Не един път съм казвала – следете какво вършат тези хора, не какво говорят“.

Тя още веднъж напомни далаверата с „Джеъмкорп“, чиито контракти ГЕРБ упорства да бъдат прегледани от анкетна комисия в Народното събрание. „В този смисъл раздвоението на ръководещата коалиция да прави едно в Министерски съвет, а друго в Народното събрание, по никакъв начин не ни изненадва. Да, господин Каримански е прав – в Народното събрание би трябвало да има спор по тематиката за еврото, тъй като тя касае цялото общество“.

Атанасова съобщи, че приемането в Еврозната е било признато по време на ръководството на ГЕРБ и в този смисъл партията поддържа държавното управление.

На въпрос на Ива Николова от ПИК по какъв начин ще разяснява вчерашното решение на Народното събрание за изпращане на „военна подкрепа“ за Украйна, тя съобщи: „Ако би трябвало да обективираме нашето мнение, дано се върнем обратно във времето – на 29 март, когато първа парламентарната ни група внесе решение за погашение на помощ в Украйна, което не бе подкрепено. Да, уверени сме, че взетото през вчерашния ден решение преди всичко е половинчато-по нашите разбирания за помощ. На второ място-то е в безспорните благоприятни условия на Министерския съвет. Т.е. няма потребност той да се крие и да търси индулгенция в Народното събрание. Но от политически шарлатани какво да очаквате?!“.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР