Представители на мюсюлманите в Германия настояха днес за по-голяма подкрепа

...
Представители на мюсюлманите в Германия настояха днес за по-голяма подкрепа
Коментари Харесай

Мюсюлманите в Германия критикуват липсата на подкрепа срещу засилването на нападения в джамии

Представители на мюсюлманите в Германия настояха през днешния ден за по-голяма поддръжка от страна на управляващите и на обществото на фона на повишаването на нападенията против джамии, за които се упрекват крайнодесни или кюрдски групировки, съобщи Агенция Франс Прес.

Ние чакаме повече поддръжка от управляващите, от политиците, съобщи на конференция ръководителят на Централния съвет на мюсюлманите в Германия Айман Мазиек, откакто от началото на годината са регистрирани 27 набези или случаи на нанасяне на вреди на джамии, а през предходната година е имало над 100 сходни случаи.

Никой не е бил ранен, само че полицията стартира няколко следствия за "опит за ликвидиране " след престъпни палежи.
Тук ние имаме работа с ислямофобия, ние би трябвало дружно да се борим против нея, съобщи ръководителят на Ислямския съвет Бурха Кесиджи.

Според управляващите виновност за нападенията може да имат расистки групировки или кюрдски организации, настоящи в отговор на турската военна интервенция в Африн против кюрдски бунтовници в Сирия.

Но съгласно ръководителите на ислямски организации, измежду които преобладават организации на турската общественост, да се изясняват нападенията в Германия с турско-кюрдския спор значи да се създадат "съотговорни " жертвите.

След като джамиите им бяха осквернявани от неонацистите със свински глави и графити с формата на кръст, те към този момент са нападани и от задгранични терористични групировки, упрекна от своя страна Зекерия Алтуг, началник на Дитиб - главната организация на турската мюсюлманска общественост в Германия. Организацията се намира под въздействието на Анкара.

Алтуг имаше поради Кюрдската работническа партия /ПКК/, обсъждана като терористична организация от Турция, Европейски Съюз и Съединени американски щати.
Германските управляващи се притесняват от внасяне на турско-кюрдския спор на немска земя. Вече имаше случаи на конфликти сред двете общности и кюрдски групировки поеха отговорност за набези против джамии, свързани с Дитиб.

Председателят на Централния съвет на мюсюлманите в Германия Айман Мазиек изрази страдание, че Анкара е повикала немския дипломат след последните набези, изтъквайки, че става дума за проблем на вътрешната сигурност, а не за проблем на двустранните връзки.

Нападение против дома на Бог е нахлуване против демокрацията, посочи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР