Представители на Има такъв народ са при президента за консултации.Изправени

...
Представители на Има такъв народ са при президента за консултации.Изправени
Коментари Харесай

ИТН при Радев: Имаме общи приоритети, да надскочим партийното его

Представители на ИТН са при президента за съвещания.

" Изправени сме пред редица провокации. Всички чакат актуализация на бюджета, това ще бъде импортирано идната седмица. Чака се дълбока правосъдна промяна. Европейска комисия упорства за явен период за въглищен преход, а средства ще получим против сериозна правосъдна промяна. Затова е нужно настоящо държавно управление. Вие имате водещата роля като партията, събрала най-вече гласове ", сподели Радев на представителите от Има Такъв Народ.

Приветствам решението ви да се отворите за разговор, тъй че да се търсят общите пресечни точки, добави той.

Искам да чуя каква е вашата подготвеност, по какъв начин виждате поддръжката от другите политически сили. Направих всичко допустимо да бъде бързо свикано Народно събрание, само че от вас желая информация по кое време да бъде връчен мандадът. Този разговор, който започнахте с партиите - да докара до решение, сподели още Радев.

Разбираме, че отговорността е наша, отговори Тошко Йорданов, зам.председател на Има Такъв Народ. Господин Трифонов съобщи, че осъзнаваме отговорността и ще я поемем, добави зам.председателят на Има Такъв Народ. Но и другите партии би трябвало да надскочат някои партийни цели. Има някои съществени неща, по които не виждам несъгласия с останалите партии. И в случай че всеки надскочи партийните си пристрастия, опирайки се на общите ни цели, да излъчим кабинет. Ние от Има Такъв Народ ще предложим кабинет. Ще се срещнем с управленията на партиите, които поканихме на диалози. И по-късно ще имаме по-ясна визия, сподели още Йорданов.

Ние показахме, че имаме разсъдък, не сме самовлюбени, чакаме това да проявят и другите, акцентира той.

" Трябва да имаме държавно управление, само че не непременно. Защото една безпринципна коалиция може да аннесе доста вреди. Приветствам метода ви, само че да не бързаме с формулировката - нямаме обща визия, отиваме на избори. Има неща, които не могат да бъдат решени от служебното държавно управление без парламент. Нека да оставим тезата: Отиваме на избори - на назад във времето ", прикани президентът.

Ние споделяме същото, отговори Тошко Йорданов. Повечето партии имат общи разбирания - и за пенсиите, и за основния прокурор, и други. Има някои по-важни неща за страната, другото може да се разисква по-късно. За доста неща не виждаме несъгласия, увери той.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР