Представители на ГЕРБ направиха извънредни разкрития след огромния скандал с

...
Представители на ГЕРБ направиха извънредни разкрития след огромния скандал с
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: За две седмици са умрели над 1500 българи, а Рашков опитва да спасява Радев за провала с пандемията и нарушаването на Конституцията с измислени акции

Представители на ГЕРБ направиха изключителни разкрития след големия скандал с нарушаването на Конституцията от Румен Радев и назначения от него за министър с двойно поданство Кирил Петков.

На брифинга взеха присъединяване Тома Биков, Томислав Дончев и проф. Асен Балтов.

" Вътрешното ми чувство е, че избран вътрешен министър не знае къде се намира. Дали този човек помни, че всички неща, които споделя през последните 6 месеца, са едни и същи ", разгласи Тома Биков и цитира изявления на вътрешния министър Бойко Рашков.

В конференцията още веднъж се включи и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. " Тома се пробва да ви развеселява, само че като чета данните за последните 14 дни 1590 са умряли, а от началото на четвъртата вълна - 5578 ", сподели Борисов. По думите му с акциите на Бойко Рашков се пробва да избавя Радев за неуспеха с пандемията и нарушаването на Конституцията.
свързани новини156749на 29.10.202175496на 28.10.2021
" Радев употребява последните си дни, с цел да назначава конституционни съдии " безапелационен е някогашният министър председател и попита за какво не е дал отговор още за шурея, визирайки сагата с регионалния шеф на Пловдив.

" Днес го гледах Радев на паради, музика свири, по мои калкулации бяха 14 минути, по 10 000 лв. - 140 000 лв. без Данък добавена стойност. А нашите предавания не престават да са платени. За какво му е тогава да прави акция. Нека всички претенденти да получават по толкоз безплатно внимание. Това не е почтено. Радев е бил на церемониал и употребява парада във Военна академия, с цел да приказва против мен. По каква цена вие ще го минете ", обърна се той към публицистите.

" Или би трябвало да бъде за всички еднообразно. Има едно предаване, да не го споделям, единият ден е сина, другият е бащата, на третия ортакът. Все едно са на абонамент там ", недоволства Борисов във връзка интервютата с Кирил Петков, татко му и Асен Василев.
свързани новини146015на 27.10.2021
Борисов изрично съобщи, че ползата му по отношение на автомагистрала " Хемус " е било хората от Северна България да пътуват свободно.

" Радев обича да му свири духова музика при 124 умряли. Такава безочливост. И излиза и споделя, че Борисов пречи на имунизацията, а аз най-малко 15-20 брифинга приказвам единствено да се имунизират хората. Какъв е прегрешението, какъвто желаят да ми припишат тези тотално провалили се ", възмути се водачът на ГЕРБ.

Томислав Дончев пусна и видеоклип с антиваксърските изявления на Кацаров и подигравките на Радев с ковид.

Бившият министър председател още веднъж изясни за какво е приказвал за изтичащия период на валидност на имунизациите. " Ние се запитахме за какво не сме чули известието за удължение на периода на валидност на имунизациите на " Пфайзер ". В известието се споделя, че е утвърден нов период за валидност в Европейски Съюз за тази ваксина. Това се случва на 10 септември. Единственото, което успяхме да намерим, беше в Медиапул. В това писмо нито има дата, нито е изведено. Това писмо е чак от 29 септември, в 18.04 часа. Само това успяхме да извадим. И в това известие се споделя, че е утвърден нов период за валидност на имунизацията при съответните условия на предпазване, като същият е продължен от 6 на 9 месеца. Ние единствено това приказваме, че срокът е продължен и че имунизираме с ваксина, която е до 30 септември, само че е удължена до декември ", обясни Бойко Борисов.
свързани новини113363на 26.10.2021
" Защо продадохме имунизациите, които не са с изминал период на валидност. Имаме 500 000 ваксини с продължен период на валидност. Къде ми е виновността, че споделям истината. Те не бяха година и нещо казвали хората да се имунизират, а ние още август се надявахме да реализираме груповата ваксина ", добави той.

" Толкова са нагли сега. Стойчо Кацаров споделя, че има нещо гнило в тази пандемия и че коронавирусът не се отличавал с висока вирулентност и висока смъртност. По думите му тогава вирулентността и смъртността не се различавала от тази на елементарния грип. И този ме е дал на прокурор. Него би трябвало да го арестуват единствено за тези думи ", недоволства водачът на ГЕРБ.

Бившият министър председател изчете още спорни изявления на Кацаров. " Да те имунизират през днешния ден и да ти дадат зелен документ, е все едно да те пуснат да пресичаш по автомагистралата, когато колите карат със 140 км/ч ", увери Бойко Борисов и упрекна Кацаров за лъжите му, че половината българи били преболедували и сме щели да реализираме групов имунитет до това лято не посредством имунизация, а посредством преболедуване.

" Радев, приказва твоят министър. Днес всичко това е опровергано. Няма кревати в лечебните заведения, в интензивните отделения, няма ограничения, няма обезщетения, всичко е оставено на произвола на ориста ", ядоса се водачът на ГЕРБ.

" Тези хора, които доведоха България до това, желаят надали не да си поделим отговорност за това, че когато нямаше ваксини, не сме ваксинирали, а в този момент остават на имунизациите да им изтече периода на валидност и продадоха имунизациите, чийто период не е изминал ", продължи той.

" Цялото им деяние цели две неща - потъващият " Радев Су " да бъде избавен и по тази причина заедно се метнаха, в това число и този, който е продал компания с милион отговорности. И другата цел е да изместят от обичаната на Радев партия на Кирил Петков неуспеха в Конституционни съд. Само в Конституционния съд нямаше човек той, само че и за това взе ограничения ", отсече някогашният министър председател.

На въпрос на водещата на ПИК TV Ива Николова за Кирил Петков той съобщи: " Разбрах единствено, че Кирил Петков не го е боязън от Конституционния съд. Ако съберем 160 депутати, можем да отворим Конституцията и да променим това за двойното поданство. Бих го трансформирал, тъй като светът е световен и има цели генерации, родени в чужбина. Ако българче, родено в чужбина, е кадърно, за какво да не може да бъде министър ", попита Борисов. Той съобщи изрично, че ще поддържа такова предложение.

Томислав Дончев изрази противоположното мнение и сподели, че сходна догадка би трябвало да се ограничи до държави-членки на Европейски Съюз.

" Аз в никакъв случай преди избори не съм правил прогнози и проекти. Този, който прави прогнози и раздава министерски постове, не би трябвало да не помни, че народът ни праща в Народното събрание. Нека да минат изборите и ще забележим кой какъв брой депутати има и какъв брой коства ", прикани водачът на ГЕРБ.

Борисов предизвести, че в случай че през днешния ден се разпореди процедура за " Хемус ", цените ще са двойно по-скъпи. " Ин хаус " процедурите са порочни единствено в случай че процедурата е по-скъпа ", сподели още той.

" При всяка обстановка потеглят да бранят Радев. Вчера Радев при 100-200 индивида беше без маска. Да забележим дали РЗИ ще го санкции, както глобиха мен и игумена на Рилския манастир ", съобщи някогашният министър председател.

" Рашков да го разясня... Той е изпратен по друга причина, брани Радев, с цел да отклони публичното внимание. Ние в митинги не участваме. Няма наши представители. Протестите сега са за самун и за работни места. Не сте засекли нито един наш различим човек на тези митинги. Вече мина една седмица, ние предложихме модел, по който да се отстрани това незабавно за сметките за тока.

С мен диспути са желали всички. И на мен знаете ли по какъв начин ми се желае една контрола да направя с ПСЖ. Да се надпреварвам с Мбапе-то. Той ще ме надбяга, само че единствено фактът, че ще тичам с него, ме издига. Защо да върша спор с тези хора. Единият е нарушил Конституцията, а другият е шарлатанин. Делян Добрев е приключил " Харвард ", могат да дебатират с него през целия ден. Томислав Дончев малко ще го понижа, само че и него мога да изпратя да дебатират. Бил съм заплашителен. Като идвахте при мен в кабинета, изглеждах ли ви заплашителен ", обърна се Борисов към Кирил Петков и Асен Василев.

По думите му Радев през днешния ден не е дал отговор дали ще има спор с проф. Герджиков и Лозан Панов. " Ако Радев, началникът на Асен Василев, каже, че би трябвало да отговаряме обществено на въпроси, заставаме ", отсече той.

Бившият министър председател се обърна към Петков и Василев и сподели, че е доста евтина пропагандата им, като тяхната пиар компания е работила преди за него и за Вежди Рашидов. " И знам какво са им споделили - да целят най-големия, с цел да ги виждат ", добави водачът на ГЕРБ.

" Поздравявам ЦИК, че в този момент ще можем да броим квитанциите. И означих, че единствено двамата представители на " Демократична България " са били " срещу ", продължи Борисов и добави: " Това е крачка към прозрачността на изборите. Единствено представителите на Демократична България са дали своят вот срещу. Защо? Винаги съм казвал, че четирима души от Демократична България управляват машинното гласоподаване. Ето за какво са дали своят вот срещу ", добави Борисов.

" Можете да задавате колкото желаете въпроси, не съм като Радев, да се фръцна и да избягам. Вчера като го гледах какъв брой е обезпокоен. Говори и очите му... доста е обезпокоен ", разкри той.

Борисов разгласи, че множеството събрани пари в бюджета са в резултат на инфлацията и всеки го знае това, в това число и един гимназист, приключил в Банкя.

Председателят на ГЕРБ прикани Радев и кабинета му да отидат в Северна България и да кажат, че те са убийците на пътища и в никакъв случай няма да имат " Хемус ": " Сега не дръзвам да изляза от Банкя, тъй като ме питат на всички места за какво единствено този път не направихме. "

" Ако отново управляваме, давам обещание, че машините от " Южната дъга " ще отидат от " Цар Борис III " до " Струма ", с цел да може цялото Околовръстно да е един огромен пръстен. Това ще се случи и с " Хемус " ", даде обещание Борисов.

" Ваксинирайте се! Нищо, че срокът на валидност е изминал на 30 септември, те са удължени до декември и са безвредни. Запиши го това, та да мога да го кажа на прокурора, тъй като в този момент ми прекъсват акцията, с цел да отивам на разпит ", приключи някогашният министър председател.





Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР