Представители на десетки американски компании отпътуваха на най-голямата“ щатска бизнес

...
Представители на десетки американски компании отпътуваха на най-голямата“ щатска бизнес
Коментари Харесай

Виетнам ли е новият Китай? Netflix и Boeing се включиха в „най-голямата“ бизнес мисия

Представители на десетки американски компании отпътуваха на „ най-голямата “ щатска бизнес задача във Виетнам до момента. Сред тях са колоси като Boeing и Netflix, които имат за цел да проучат опциите за по-дълбоко нахлуване в бързо разрастващата се стопанска система на Югоизточна Азия, която се обрисува като привлекателна евентуална опция на Китай.

Моментът е основен за страни като Виетнам, тъй като от ден на ден компании се стремят да диверсифицират своите пазари и вериги на доставки. А Китай, който през миналите десетилетия се трансформира във „ фабриката на света “, губи интереса им.

Делегацията, проведена от Бизнес съвета на Съединени американски щати и АСЕАН, е още една доста ярка сигнална лампа. Търговското лоби заяви, че тази година в нея са се присъединили висши мениджъри от 52 американски компании.

Партньорството на Boeing с Виетнам да вземем за пример се разраства от ден на ден. Компанията влага в построяването на локален потенциал и си сътрудничи с организации в региона на производството, инфраструктурата, инженерните услуги, авиационната сигурност, устойчивостта, научните проучвания и технологиите, образованието и развиването на уменията.

Що се отнася до Netflix, съгласно осведомен с въпроса медийният колос изследва опциите за бизнес регистрация. Компанията се надява да получи повече изясненост по отношение на така наречен Указ 71, който влезе в действие през януари и визира медийните снабдители.

Стрийминг услугата на Netflix е налична за феновете във Виетнам, макар че компанията няма директно наличие там. Но това наподобява може да се промени скоро. Позовавайки се на неидентифицирани източници, Reuteres заяви предишния месец, че доставчикът възнамерява да открие първия си офис в страната. Netflix отхвърля коментар.

Бизнес задачата на американските компании тази седмица акцентира по какъв начин Виетнам се трансформира в привлекателна дестинация за задграничните предприятия, защото бързият стопански напредък и възходящата междинна класа не престават да притеглят вложители. През предходната година Брутният вътрешен продукт на страната набъбна с 8%, противопоставяйки се на по-широкото закъснение на международната стопанска система.

Но страната с над 97 млн. души население е изправена и пред нараснали опасности заради продължаващите последствия от забавянето на икономическия напредък. Като една от най-зависимите от търговията стопански системи в света, Виетнам ще бъде измежду „ най-засегнатите от по-нататъшната уязвимост на световното търсене “ на експорт през тази година, съгласно Capital Economics.

В неотдавнашна записка Oxford Economics предвижда, че растежът на Брутният вътрешен продукт на страната ще се забави до 4,2 % през 2023 година, базирайки се на „ слабите вероятности на световните ѝ търговски сътрудници и възходящите финансови опасности “.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР