Представители на датската компания Викинг Лайф-Сейвинг Екуипмънт Продъкшън, която изгради

...
Представители на датската компания Викинг Лайф-Сейвинг Екуипмънт Продъкшън, която изгради
Коментари Харесай

Датчани демонстрират раздуване на спасителен сал за кораби пред студенти в Пловдив

Представители на датската компания „ Викинг Лайф-Сейвинг Екуипмънт Продъкшън ”, която построи цех край Пловдив, ще показват онлайн този четвъртък в града под тепетата раздуване на собствен избавителен сал за кораби. Това ще стане по време на Деня на кариерата в пловдивския филиал на Технически университет-София, който притегли рекордните 57 компании.

Освен датчаните най-оригинален метод за грабване на вниманието на студентската публика ползват и двете оптически компании от Панагюрище – „ Оптикс ” АД и „ Оптикоелектрон ” АД.

Те дават на всеки, който изиска да „ вижда в тъмното “ през техните уреди за нощно виждане, както и през термовизионните уреди, предопределени за защита на българските граници и за бойците, които ще водят нощен пердах. Дванадесет от фирмите пък канят бъдещите инженери от Технически университет – Пловдив на специфични презентации, на които с 15-минутни експозета ще показват бизнеса си и опциите за кариерно развиване най-вече в огромни задгранични компании.

Те влизат в конкуренция за вниманието на близо 1500 бъдещи инженери от вуза. „ Най-гладни “ за инженери са индустриалните компании. 36 от участниците в Деня на кариерата са компании от другите индустриални браншове: оптика, машиностроене, уредостроене, автомобилостроене, самолетостроене.

13 компании за осведомителни технологии също вземат участие в ревюто, разчитайки да привлекат вниманието на студенти от специалности като „ Компютърни системи и технологии “, „ Електроника “, „ Автоматика, осведомителна и ръководеща техника “. Специално отношение към Деня на кариерата в Пловдив по традиция имат компании, профилирани в подбора на личен състав. Те са четири и още 4 компании са от разнообразни области на стопанската система, в това число една е от държавната администрация.

От опциите за срещи с бъдещи инженери и информатици още веднъж се възползват повече задгранични компании, работещи в България с предприятия в региона на Пловдив. Софийски компании също не пропущат опцията да приканят пловдивски студенти на стажове или даже на работа при тях.

Родните компании ускоряват интереса си към Деня на кариерата и през тази година има растеж на фирмите с български притежател, разясняват от управлението на техническия вуз под тепетата.

„ Търсенето на млади инженери и компютърни експерти продължава да пораства. Задачата ни като преподаватели е да дадем на нашите студенти най-съвременните инженерни познания, тъй че да могат да се осъществят добре, без значение дали в България или в чужбина. Обратната информация, която получаваме от нашите приключили студенти е, че преобладаващата част от тях се ориентират към кариера в България. И още нещо – през последните 3 години нямаме приключил студент, който да не е почнал добре платена работа по специалността си ”, твърди шефът на пловдивския филиал на ТУ-София проф. Въльо Николов.
 tu-pd  tu-plovdiv-1  19pl4003-1  19pl4003-2  19pl4003-3
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР