Представители на американски компании-гиганти за гориво се изправиха пред законодатели

...
Представители на американски компании-гиганти за гориво се изправиха пред законодатели
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ обвини петролни гиганти в бездействие за климата

Представители на американски компании-гиганти за гориво се изправиха пред законодатели в Конгреса, които ги упрекнаха безучастие на фона на климатичните промени. 

Законодатели-демократи в Камарата на представителите заложиха на тезата, че промишлеността за гориво с десетилетия наред е всявала подозрения за резултата от техните артикули по отношение на покачването на температурите по света. Критици съпоставиха чуването на компании като ExxonMobil и Chevron с това през 90-те, когато тютюнопроизводители под клетва обявиха, че никотинът не води до пристрастяване. 

Водещите компании за гориво от своя страна признават научните проучвания за климата и поддържат Парижкото съглашение за климата, само че са подложени на критика от демократите, че дейностите им се разминават с маркетинговите им акции, които ги показват като залагащи на зелена сила.

Републиканци пазят промишлеността и нападат политиките на президента Джо Байдън за сила като споделят, че те водят до повишаване цените на горивото. 

Изслушването в Конгреса се случи на фона на от ден на ден терзания за климата подбудени от покачващия се интензитет на урагани и горски пожари в страната. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР