Представете си бутилка кола от 600 мл. Моята дъщеря беше

...
Представете си бутилка кола от 600 мл. Моята дъщеря беше
Коментари Харесай

Тя се родила с тегло от едва 669 гр., a днес е чаровна тийнейджърка!

„ Представете си бутилка кола от 600 мл. Моята щерка беше със същия размер “, споделя майката на бебето Рейчъл Кроутър, която се родила в 24-та седмица от бременността и тежала единствено 669 грама.

Въпреки че лекарите подготвили фамилията за най-лошото, момичето оживяло. Малкият войник към този момент е една чудесна тийненджърка!

Рейчъл е родена в Австралия през 2007 година Според майка й Ронда, тя е била толкоз мъничка, че „ баща можеше да постави брачната си халка на крайници й, а главата й беше с размерите на топка за тенис “.

Малката Рейчъл е родена 16 седмици прибързано заради отлепване на плацентата. Когато момичето се родила, лекарите съобщили, че че възможностите на бебето за оцеляване са единствено 5%.

„ Всъщност бях доста ядосанa. Те съвсем ми споделиха да оставя бебето си да почине “, споделямайката.

„ Лекарите ни споделиха да създадем доста фотоси, тъй като имаше огромен късмет това да е всичко, което ще вземем у дома… Така че в последна сметка направихме 2500 фотоси и часове видеоклипове. “

„ Но майчинският ми инстинкт се разсъни, знаех, че Рейчъл ще оцелее. Просто си казахме, че ще одобряваме всеки ден какъвто и да е “.

Две седмици не им било разрешено да я допират, тъй като бебето било в кувьоз.

„ Най-накрая имах шанса да осъществя връзка с бебето си и тя се почувства като същинско бебе. Когато се роди, не ми се стори същинска. Спомням си по какъв начин гледах това малко алено творение.

„ Всичко е както би трябвало да бъде “ – тази имитация си повтаряла непрекъснато майката на Рейчъл. Бебето е изписано след 4 месеца в болничното заведение. На 19 месеца тя претърпяла няколко сърдечни интервенции.

Днес Рейчъл е крепко, интензивно, щастливо дете! Обича да спортува и да готви. В учебно заведение е измежду отличниците!

Госпожа Кроутър поучава всички родитеи на недоносени бебета: „ Задавайте колкото се може повече въпроси. Бъдете упорити, до момента в който получите верните отговори. Това е тъжно и в същото време необикновено прекарване за мен. След 10 години съм щастлива да покажем на света нашата история, историята на това, през което е минала Рейчъл и в какво се е трансформирала. “

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР