Предсказуемото шофиране повишава безопасността. А предсказващите навигационни системи спомагат за

...
Предсказуемото шофиране повишава безопасността. А предсказващите навигационни системи спомагат за
Коментари Харесай

Интелигентната навигационна система пести енергия

Предсказуемото шофиране покачва сигурността. А предсказващите навигационни системи спомагат за пестенето на сила. Автомобилите с такава електроника са и последните модели на Lexus. В бъдеще по този начин нареченият „ помощник за предсказуема успеваемост " ще се употребява във от ден на ден и повече хибридни и plug-in хибридни транспортни средства от по-висшия филиал на Toyota.

Като част от интегрираната навигационна система, асистентът понижава разхода на гориво и излъчванията на CO2 в електрифицираните модели на Lexus. Технологията за образование, която неотдавна дебютира в новия Lexus NX, взема поради данните за трафика в действително време, както и персоналния жанр на шофиране на лидера и желаните направления. Целта е да се кара електрически допустимо най-често за по-голяма успеваемост.

При хибридните модели процесът на зареждане и разреждане на хибридната батерия е усъвършенстван, а при плъгините съотношението и взаимоотношението сред електрическия и хибридния режим е усъвършенствано. Въз основа на навигационните данни, асистентът за предсказуема успеваемост разпознава тези повтарящи се точки, в които лидерът постоянно стопира внезапно. За да се усили оптимално възобновяване на силата, регенеративното прекъсване се усилва автоматизирано.

Ако навигацията открие идни тапи и закъснения, батерията се зарежда авансово, с цел да се понижи потреблението. Освен това технологията проучва трафика и пътните условия - да вземем за пример наклони нагоре и надолу или градски и магистрални сектори - и безпроблемно контролира зареждането и разреждането на батерията.

Интелигентната система също става все по-ефективна с течение на времето, защото количеството данни се усилва с всеки изминат километър. Като се вземат поради самостоятелните привички и желания, електрифицираното задвижване на автомобила може да се приспособява авансово и да се употребява все по-ефективно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР