Председателят на временния орган за управление на Белград и заместник-председател

...
Председателят на временния орган за управление на Белград и заместник-председател
Коментари Харесай

Партията на Вучич иска нови местни избори в Белград

Председателят на краткотрайния орган за ръководство на Белград и заместник-председател на ръководещата Сръбска прогресивна партия (СПП - тя е партията на президента Александър Вучич) Александър Шапич разгласи през днешния ден, че партийното управление е подкрепило провеждането на нови избори за локалната власт в столицата и че кампанията ще стартира още в неделя, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

Шапич добави на конференция през днешния ден в сръбската столица след съвещанието на управлението на СПП, че групировката ще взе участие в изборите като част от огромно придвижване. 

" В огромното придвижване ще забележим кои ще бъдат там – всички тези, които считат, че политиката, която водехме през миналия интервал за Белград, беше политика на разцвет и прогрес за града ", сподели Шапич, който беше кмет на сръбската столица.

За на следващия ден е планувано учредителното заседание на Градския съвет на Белград, което беше отлагано към този момент два пъти заради липса на кворум. Срокът за конституиране на градския парламент изтича в неделя.

Коалицията " Сърбия не би трябвало да стопира ", в чиито редици са СПП и нейният сътрудник Социалистическата партия на Сърбия (СПС) получи след изборите през декември 54 от 110-те места в градската Скупщина - с две по-малко от нужния брой за болшинство. Проевропейската опозиционна коалиция " Сърбия против насилието "  има 43 места, националистическата опозиционна коалиция НАДА завоюва 7 места, а новосформираната проруска дясна партия " Ние - глас от народа " разполага с 6 места. 

" Сърбия против насилието " провежда всеобщи митинги след локалния и парламентарен избор на 17 декември, като упреква управляващите в операции и изборни нарушавания и упорства изборите да бъдат касирани.

На парламентарните избори обединението " Сърбия не би трябвало да стопира "  получи 46,75 % от гласовете и има болшинство в Народното събрание със 129 депутати от 250. Опозиционната коалиция " Сърбия против насилието "  е втората мощ с 65 места.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР