Председателят на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов

...
Председателят на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов
Коментари Харесай

Започва изграждането на държавно предприятие за въвеждането на тол система

Председателят на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура " Дончо Атанасов заяви пред публицисти в Добрич, че стартира построяването на държавно дружество за въвеждането на тол система, с цел да може строителството и поддържането на републиканската пътна мрежа да се самофинансира.

В отговор на журналистически въпрос за забавата в осъществяването на публичната поръчка за построяването на тол системата, Атанасов разяснява, че "тази сага " с обструкции и подадени над дванайсет тъжби продължава година и половина. Надявам се през 2018-2019 година тол системата към този момент да акумулира средства, като се чака приходите да доближават сред 800 милиона и 1 милиард лв. на годишна база, сподели ръководителят на управителния съвет на организацията.

По думите му чистите доходи от винетки към края на тази година се чака да доближат към 320 милиона лв. - с 20 милиона повече от 2016-а. Няма по какъв начин с тези приходи да се вършат нужните поправки, добави Атанасов, като уточни, че 6000 километра от републиканската пътна мрежа са в доста неприятно положение и има пътища, които 40 години не са обновявани заради липса на финансови средства.

По думите на Атанасов на денонощие по пътищата в страната минават сред 8000 и 10 000 тежкотоварни автомобила. "Ако прибавим и трафика от Близкия изток към Западна Европа, който е голям, изключително през летните месеци, - от него също се губят големи средства. Така че този, който най-вече разрушава републиканската пътна мрежа, би трябвало да заплаща ", добави Атанасов, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР