Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев свиква извънредно заседание

...
Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев свиква извънредно заседание
Коментари Харесай

Председателят на СОС: Ще искаме компенсации от държавата за Топлофикация София |

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев привиква изключително съвещание на СОС на 7-и октомври. На него ще се прегледа предложение, подкрепено от всички политически групи, за обезщетения от страната за „ Топлофикация –София “. 

Ще се излъчи и преговорен екип, който дружно с управлението на топлофикационното сдружение, ще организира срещи с Министерство на енергетиката, БЕХ, Булгаргаз, разгласи Георгиев. Поскъпването на природния газ няма да го заплащат столичани, безапелационен бе той. 



Председателят на съвета разяснява и на какво се дължи шоковото повишаване. „ Природният газ, който купува „ Топлофикация – София “ и квотите съставляват 95% от разноските на сдружението. В момента купуваме на 80 лв/мегават час, а през днешния ден следва ново повишаване на природния газ. Цената, утвърдена от КЕВР е 47 лева, която се фактурира в парното. Ние сме изрично срещу промени в цените, само че страната би трябвало да се включи, тъй че буферът да не става „ Топлофикация – София “ и всички сдружения в сходно състояние. Държавата в лицето на Фонда за енергийна сигурност и Министерство на финансите би трябвало да дават обезщетения “, уточни още ръководителят на СОС. 



Председателят на енергийната комисия към СОС Прошко Прошков добави, че буферът на цялата енергийна система не може да бъде едно общинско сдружение. „ Софиянци няма да устоят на това повишаване. Дружеството подсигурява софтуерно спокойното прекосяване на зимния сезон. Ще има обикновено топлоснабдяване за жителите през цялата зима, а обществено търпимата цена, която заплащат потребителите, би трябвало да бъде непокътната. “
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР